Haberler

Dha Yurt Bülteni - 23

Siverek'te yangın paniğiŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde 2 katlı bir evde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Siverek'te yangın paniği

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde 2 katlı bir evde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Dicle Mahallesi Profesör Abdulkadir Karahan Caddesi'ndeki Sinan Tanbay'a ait 2 katlı binanın bahçesindeki odunlar, akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle alev aldı. Alevler kısa sürede yayılarak, dairelere de sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Çevrede korkuya neden olan yangın, ekiplerin yaklaşık bir saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yangın anı

Yükselen alevler

Yangına müdahale eden itfaiye

Alına güvenlik önlemleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN / ŞANLIURFA,

=========================================

Tabanca ile oynayan 3 çocuktan 2'si öldü, 1'i yaralandı

KASTAMONU'nun İnebolu ilçesine bağlı Kabalar Köyü'nde 11 yaşındaki Esat Gökgöz ile kuzeni 9 yaşındaki İlker Bakır, oynadıkları tabancadan çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu öldü, 13 yaşındaki Osman Bakır yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Esat Gökgöz'ün ailesiyle oturduğu evde meydana geldi. Osman ve İlker Bakır kardeşler, yaz tatilinde kuzenleri Esat Gökgüz'ün yanına geldi. İddiaya göre 3 çocuk odada tabanca ile oynarken silah ateş aldı. Osman Bakır'ın elindeyken ateş aldığı ileri sürülen tabancadan çıkan kurşun önce İlker Bakır, sonra da Esat Gökgöz'e isabet etti.

İki kuzen, yakınlarının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekileri tarafından İnebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Esat Gökgöz, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Kastamonu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen İlker Bakır da yaşamını yitirdi.

Tabanca ateş aldığı sırada elinden yaralanan Osman Bakır ise Küre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Hastanenin acil servisinden görüntüler

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/İNEBOLU(Kastamonu),

===================================

Koruma altındaki yüzen adalarda yangın

ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde, korumaya alınan yüzen adalarda kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Çat Barajı yüzeyinde bulunan ve kaymakamlık tarafından koruma amacıyla kıyıya sabitlenen yüzen adalardaki kuru otlar, gece saatlerinde bilinmeyen nedenle alev aldı. Yüzen adalardan dumanlar yükseldiğini görenler, itfaiye ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemi alınırken, itfaiye erleri ise alevlere müdahale etti. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Çat Barajı

Yüzen adalar

Yüzen adalardan dumanlar ve alevlerin yükselmesi

Jandarmanın önlem alması

İtfaiyenin söndürme çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim SONKAYA / ADIYAMAN

=========================================

Konya'da kaza: 1 ölü, 1 yaralı

KONYA'da kontrol çıkıp yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Konya- Karaman karayolunun 55'inci kilometresinde meydana geldi. 59 yaşındaki Muammer Delice yönetimindeki 70 FT 276 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Kazada, araçta sıkışan sürücü Muammer Delice öldü, eşi 56 yaşındaki Emriye Delice ise ağır yaralandı.

Emriye Delice, ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Muammer Delice'nin cesedi ise itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu sıkıştığı yerden çıkartılıp Çumra Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü:

----------------

Araçtan detay

Araç içinde cesetten ve itfaiyenin kurtarma çalışmasından görüntü

Genel ve detay

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA / KONYA,

=====================================

Alanya'da orman yangını 10 hektarda etkili, arazöz alevlerin ortasında kaldı (7)

VALİLİK: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya Valiliği, Alanya'nın Sapadere, Fakırcalar ve Başköy mahalleleriyle Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi'nde etkili olan yangınla ilgili açıklama yaptı. Yangının kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Alanya'daki orman yangınını söndürme çalışmaları esnasında biri şoför, 4 itfaiye eri hafif şekilde yaralanmış ve tedavileri yapılmıştır.ö

Haber: Engin ANAK / ALANYA(Antalya),

===================================

Kireç fabrikasında patlama: 3 işçi yaralı

MARDİN merkez Artuklu İlçesi'nde bulunan bir kireç fabrikasında meydana gelen patlamada 3 işçi yaralandı.

Mardin-Kızıltepe Karayolu üzerinde bulunan kireç fabrikasında akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Filtre sıkışmasından kaynaklandığı belirtilen patlamada işçilerden Adnan Başboğa, Uğur Onur ve Halit Yurdakul yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haber: Nezir GÜNEŞ / MARDİN,

==============================

Arap yatırımcıların gözü 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda

KATARLI işadamlarının Ordu'nun Karabük İlçesi'ndeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda 20 milyon dolarlık otel yatırımı yapmak için yer aradığı belirtildi.

Ordu'nun Aybastı İlçesi'ndeki Perşembe Yaylası'nda, daha önce otel yatırımı yapmak için yer bakan Arap yatırımcılar, bu kez de Karabük İlçesi'ndeki Çambaşı Yaylası'na yöneldi. 2 bin rakımlı yaylada otel yatırımı için 650 dönüm arazi arayan Katarlı yatırımcılar, 20 milyon dolarlık yatırım planladıklarını belirtti.

Katarlı yatırımcılara yaylayı gezdine Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, "Çok şükür tanıtım ve çalışmalarımız başarılı sonuç vermeye başladı. Yatırım yapmak isteyen Arap yatırımcılarla yaylamızda dolaşıyor, kendilerini bilgilendiriyoruz. İnşallah ilçemizde çok kısa zaman içinde büyük değişiklikler olacak" dedi.

Ordu'ya yoğun ilgi gösteren araplar son 4 yılda yaklaşık 150 konut satın almıştı.

Haber: Nedim KOVAN / ORDU,

=============================

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Kerem Şan ağır yaralandı.

Kaza, bu akşam Bafra İlçesi Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. 23 yaşındaki Kerem Şan yönetimindeki 55 JS 502 plakalı motosiklet ile Serkan Kozluk yönetimindeki 55 D 4573 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, savrulup başını yere çarpan motosikletin sürücüsü Kerem Şan yaralandı.

Şan, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ilk müdahalesinin ardından da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Haber: Ayhan AYDEMİR / BAFRA(Samsun),

======================================

FETÖ tutuklusu eski Tuğgeneral Arı: Edirne'de kimsenin burnunun kanamasına izin vermedim (2)

'DARBECİLERİ BASTIRMAK İÇİN HAZIRLIK YAPILDI'

15 Temmuz darbe girişiminde rol aldıkları gerekçesiyle Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuksuz sanıklardan üsteğmen Harun Kiraz, ifadesinde KOKTOD planı kapsamında İstanbul'a darbecileri bastırmak için hazırlık yapıldığını söyledi. Kiraz, "Gerekli hazırlıklar saat 05.30'a kadar yapıldı ve tanklar Ramazan Altun'un kılavuzluğu ile hareket edildi. Kışladan 150 metre çıktıktan sonra telsizden haber geldi ve manevra yaparak geri döndük. Tanklara uçaksavar mühimmatı yüklemesi yapılmadı. Tank topu vardı, ancak namluya sürülmedi. Daha önce yine KOKTOD kapsamında 2015 yılının Eylül ayında mülteci akınına yönelik faaliyette de emniyet eskort olarak gelmemişti. Terör örgütü ile herhangi bir bağım olmadı. Öğrencilik hayatında da Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kaldım" şeklinde konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜYLE ZERRE KADAR İRTİBATIM YOK'

Davanın tutuksuz sanıklarından yüzbaşı Ayhan Atasoy da darbe girişimi gecesi kışlaya mesaiye geldiğini ve KOKTOD kapsamında hazırlık yapılarak bekleyişe geçtiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Tabur Komutanı Ramazan Altun'u görmek için odasına gittiğimde burada sıkıyönetim emrini gördüm. Ben sadece göz ucuyla baktım. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Zaten o ana kadar Türkiye'deki gelişmelerden haberim yoktu. Hiçbir şey söyleyemedik. Şok halindeydim. Ramazan Altun da şok halindeydi. Ben ancak saat 03.00'e kadar televizyondan gelen bilgilerden darbe teşebbüsü olduğunu anladım. O ana kadar bana bir emir verilmemişti. KOKTOD'un darbe girişimine teşebbüse karşı hazırlandıklarını anladım. Ben askerim. Benim görev alanım bayrağımızın dalgalandığı her yerdir. İstanbul Valisi, Ordu Komutanı ile beraber açıklama yaptıktan sonra görev alanımızın İstanbul olduğunu düşündüm. Yaptığımız toplantılarda sıralı amirlerimin koordineli bir şekilde kendilerine telefonda verilen talimatları yerine getirdiklerini ve darbeye karşı bir KOKTOD uygulaması olduğunu düşündüm. Tanklarla çıkış yapılması konusunda suçlanıyorum. İstanbul'da köprülerde zırhlı araçlar var. Karşı müdahale ancak muadil araçlarla olur. Bu kapsamda hareket ettiğimiz düşündüm. Ben sözleşmeli subayım, gelebileceğim en son rütbe yüzbaşıdır. Kimseye de borcum, eyvallahım yok. Ailemin ve devletim dışında kimsenin üzerimde hakkı yoktur. Tarihimizin en sinsi terör örgütüne karşı zerrece irtibatım ve iltisakım yoktur. Bunların uşağı olacak, yardım etmemi gerektirecek bir durum yok. Her zaman yaptığım şeyi yaptım, emir komuta zincirinde hareket ettim. Verilen emirler darbeyi bastırmaya yönelikti. Ben de bu yönde emir verdim. Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum, suçsuzumö dedi.

Savunmaların ardından Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber: Engin ÖZMEN / EDİRNE,

==============================

Sakarya'da MBDD başkanına FETÖ gözaltısı

SAKARYA'da, Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBDD) Genel Başkanı Erdem Ercan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı. Erdem'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Adalet Yürüyüşü' sırasında suikast hazırlığında olduğu iddiasıya gözaltına alındığına dair yerel bir internet sitesinin yaptığı haber ise Valilik tarafından yalanlandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan'ı sabah saatlerinde gözaltına aldı. Örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülen Erdem, sorgulanmak üzere Emniyet'e götürüldü.

YEREL SİTENİN O İDDİASINA YALANLAMA

Bu gözaltı sonrasında akşam saatlerinde Erdem'in 'Adalet Yürüyüşü' sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alındığına dair bir yerel internet sitesinde haber yer aldı.

Ancak Sakarya Valiliği ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, bu haberi yalandı. Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Bir internet sitesinde 'Kılıçdaroğlu'na suikasti Sakarya Emniyeti son anda önledi. MBDD Başkanı gözaltına alındı" şeklinde haber yapıldığı görülmüştür. Bahse konu haber içeriği gerçeği yansıtmamaktadır. MBDD Genel Başkanı E.E., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan konusu farklı bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmış olup, tahkikat tamamlandığında Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilecektir."

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise emniyet, adliye ve valilikle görüştüğünü belirterek, "İddialar gerçek dışı. Bütün ilgilerle görüştüm. Bu konunun sayın genel başkan ile yakından uzaktan ilgisi yoktur. Sayın genel başkanın 'Adalet' yürüyüşü yarın da devam edecektir" diye konuştu.

Haber: Zafer TOKUŞ / ADAPAZARI

=================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Siverek Delice Ordu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title