Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)DAVUTOĞLU'NUN PAPAĞANLA SINAVITürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa Temsilciliği'nin açılış törenine katılan eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Cuma Namazı'nı Ulu Camii'nde kıldıktan sonra İskender Kebap yedi.

1)DAVUTOĞLU'NUN PAPAĞANLA SINAVI

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa Temsilciliği'nin açılış törenine katılan eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Cuma Namazı'nı Ulu Camii'nde kıldıktan sonra İskender Kebap yedi.

Daha sonra tarihi bölgede vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu'nun yanına gelen ve omuzlarında papağanlar bulunan 3 animatör de fotoğraf çektirmek istedi. Animatörlerin omzuna koyduğu papağan, ses çıkarıp, gagalamak istemesi üzerine Davutoğlu başını eğerek korunmaya çalıştı. Animatörler de hemen papağını alıp, sakinleştirdi. Davutoğlu daha sonra papağanı yeniden omzuna alarak fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Camiden cikmasi yurumesi iskender yemesi

Papagani omzuna almasi gaga atmasi

BOYUT 34 mb

SÜRE 01.17

========================================================

2)KERİMCAN DURMAZ'I DARP ETTİKLERİ İDDİA EDİLEN 4 KİŞİ POLİSE TESLİM OLDU

SAMSUN'a konser için gelen sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz'ı darp ettikleri iddia edilen 4 şüpheli bugün polise giderek teslim oldu.

Sosyal medya fenomeni olan Kerimcan Durmez 2 gün önce bir AVM'de bulunan eğlence merkezi tarafından konser için Samsun'a getirildi. İddiaya göre sahneye çıkan Durmaz konserinin bitimine doğru bir grubun saldırısına uğradı. Grubun havaya tabancayla ateş ettiği iddia edildi. Öfkeli grup sahneden kaçırılan Kerimcan Durmaz'ı takip edip yakaladıktan sonra tekrar darp etti. Darp sonucu yüzünde morluklar oluşan Kerimcan Durmaz'ın burnunun kırıldığı öne sürüldü.

Polis darp olayıyla ilgili şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı. Bugün Güney A., Doğukan B., Uğur D. ve Kenan K. isimli şüpheliler, Irmak Polis Merkezi'ne giderek Kerimcan Durmaz'ı darp ettiklerini söyleyip teslim oldu. Polise ifade veren şüpheliler, olayda tabanca kullanmadıklarını belirtip, şişe attıklarını, yere düşen şişelerden çıkan sesleri, çevredekilerin silah sesi sandıklarını dile getirdi.

Polis Merkezi'nden çıkarılarak adli tabibe götürülen şüpheliler, "Tek gözlü canavarlar bilsin, bu gençlik herşeyi biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bahçeli'ye sesleniyoruz. Rütük bunları kaldırsın. Gençliğimizi İb.. yaptılar. Bunu herkes bilsin" dedi.

Öte yandan polis merkezinin önünde şüphelileri bekleyen yaklaşık 20 kişilik grupta, "Böylelerini Samsun'a getirmesinler. Büyük memleketlere gitsinler. Karadeniz böylelerini kaldırmaz. Aslan kardeşlerim" diye bağırıp alkış tuttu. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şüphelilerin popis merkezinin balkonundan zafer işareti yapmaları

-Bir şüphelinin teslim olmaya gitmesi

-Polis merkezinin dışından detay

-Şüphelilerin adli tabibe gidişi

-Şüphelilerin konuşması

-Arkadaşlarının desteğinden detay

-Şüphelilerin adli tabibden dönüşü

-Diğer detaylar

(SÜRE: 02: 40) (BOYUT: 85.11MB)

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ-SAMSUN-DHA

===================================================

3)EDİRNE'DE 1 SAVCI GÖZALTINDA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ/PDY kapsamında HSYK tarafından açığa alınanlar arasında yer alan Edirne Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kısakürek, polis ekiplerince gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince evinde arama yapılan savcı Kısakürek, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından ifade için emniyete götürüldü.

Engin ÖZMEN/EDİRNE,

======================================================

4)SURİYELİLERİN 100 TL İZDİHAMI

MERSİN'de, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından sağlanan kaynakla kişi başına 100 lira dağıtılan Suriyeliler izdihama neden oldu.Yaklaşık 500 Suriyeli sığınmacı, merkez Akdeniz ilçe Kaymakamlık binası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplandı. Bina önünde uzun kuyruk oluşturarak izdiham yaratan sığınmacılar, Uray Caddesi'nin bir süre trafiğe kapanmasına neden oldu. İlk olarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınan sığınmacılar buradaki işlemlerinin ardından PTT'ye yönlendirilerek 100 TL destek aldı. Yaşanan yoğunlukta kucaklarında bebekleri ve aralarında hasta ve engellilerin de yer aldığı sığınmacılar, polisin aldığı önlemlerle sırayla müdürlüğe yönlendirilerek kayıt altına alındı. Çevik Kuvvet polislerinin yoğun güvelik önlemleri altında düzenli sıra oluşturması sağlanan Suriyeli sığınmacılar para verme işlemlerinin pazartesi günü de devam edeceğinin açıklanmasıyla bina önünden ayrılarak evlerine gittiler.

Bu arada Mersin'de resmi kayıtlara göre 170, gayri resmi ramaklara göre ise 300 binin üzerinde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı ifade ediliyor.

Mustafa İNSAN/MERSİN, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

=====================================================

5)KIRIKKALE'DE 3 AVUKAT FETÖ'DEN ADLİYEDE

KIRIKKALE'de Avukatlık Barosu'na kayıtlı bulunan üç avukat, FETÖ soruşturması kapsabında gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan avukatlar O.K., M.B. ve M.Ü., adliyeye sevk edildile.

Görüntü dökümü

-------------------------

Avukatların adliyeye çıkarılışı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

=======================================================

6)NİĞDE'DE İNŞATTA ŞÜPHELİ ÖLÜM

NİĞDE'de 33 yaşındaki Salih Alakuş inşaat halindeki bir binada ölü bulundu.

Eski Fertek Yolu üzerinde bulunan bir apartman inşaatında yerde hareketsiz olarak yatan bir kişi gören bekçi durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Salih Alakuş'un öldüğü anlaşıldı. Vücudunda darp ve yara izi olmayan Alakuş'un cenazesi ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerinden detay görüntü

Çevredeki vatandaştan görüntü

Cesedin inşaattan çıkartılırken görüntüsü

Ambulansa konulurken

Genel görüntü

SÜRE: 01'41" BOYUT: 112 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=====================================================

7)VAN'DA YAKALANAN 63 KATIR İHALEYLE SATILACAK

VAN merkez ve Başkale İlçesi'ndeki sınır kesimlerinde 45 gün önce güvenlik güçleri tarafından yakalanan ve Hakkari'de koruma altına alınan 63 katırın, savcılığın kararıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak ihale ile satılacağı belirtildi.

Van ve Başkale ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yakalanan kaçakçılara ait 63 katır, Hakkari'nin Otluca köyünde koruma altına alındı. Katırların savcılığın kararıyla Gümrük Bakanlığı tarafından 6 Aralık 2016 tarihinde Van'da yapılacak ihale ile satışa sunulacağı belirtildi.

Katırların bakımını yapan Hüseyin Korkmaz, "45 gün önce Van ve Başkale ilçesindeki sınır boylarında güvenlik güçleri tarafından yakalanan bu katırlar Hakkari'ye getirildi. Burada koruma altına aldık. Şu an bakımını biz yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Koruma altında olan katırlar

-Otluca köyündeki arazide otlanan katırlardan genel ve detaylar

-Otluca köyündeki bazı evler

-Katırlar

BOYUT: 215 MB

SÜRE: 3 DK 12 SN

Behçet DALMAZ / HAKKARİ,

========================================================

8)YARALI MARTI TEDAVİYE ALINDI

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, yaralı halde bulunan martı tedavi altına alındı.

Erdemli Belediyesi çalışanı Şefik Göküş tarafından, Alata deresi kenarında kanadı kırılmış martı bulundu. İhbar üzerine Büyükşehir Belediyesi Hayvan Koruma Daire Başkanlığı harekete geçti. Yaralı martıyı inceleyen veterinerler, martının bir çarpma sonucu kanadının kırılmış olduğunu ve tedavi altına alınarak iyileşmesinin ardından doğaya bırakılacağını söylediler.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu AK Parti Konya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title