Haberler

Denizli'de Öğrenci ve Öğretmenlere Tablet Dağıtıldı

Güncelleme:

Vali Abdülkadir Demir'in de katıldığı törenle, MEB FATİH Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere tablet dağıtımı yapıldı.


Tablet bilgisayar dağıtımı dolayısıyla Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene, Vali Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, İl Milli Eğitim Müdürü Sebehattin Akgül, diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Protokol üyeleri ve öğrenciler program öncesi eş zamanlı olarak Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da katıldığı tablet dağıtım törenini izledi.
Vali Demir, Ankara'dan canlı yayınlanan töreni izledikten sonra yaptığı konuşmada, bilgisayar ve iletişim teknolojileri bakımından genç neslin büyük bir fırsatla karşı karşıya olduğunu, öğrenme sürecinde teknolojinin imkanlarından yararlanmak gerektiğini belirtti.

Geleceğin güçlü toplumlarının ancak bilgi toplumunun inşasıyla mümkün olacağını ifade eden Demir, şöyle konuştu; "Bilgisayar, bize sunduğu imkanlar bakımından bilgi toplumunun inşasında çok büyük rol oynamaktadır. Artık öğrencilerimiz bu tabletlerle çok nitelikli bilgilere kolayca erişebilecekler. Çağımız çok hızlı değişiyor. Onun için sizlerin bu değişimi yakalamanız ve dünyayı iyi takip etmeniz gerekiyor. Bunun da araçlarından birisini bugün sizlere sunuyoruz. Artık bilgiye ulaşmak anlamında hiçbir mazeretiniz yok. Bunu yaparken teknolojinin esiri olmayın, bunlardan yararlanın. Hayatınızın önemli bir parçası olmasın sadece sizleri geleceğe hazırlayan bir unsur olsun. Geleceğe hazırlanırken de insan olarak okulunuzdan, hayattan ve çevrenizden hiçbir zaman kopmayın."
Denizli'de geçtiğimiz yıl toplamda bin 413 sınıfa akıllı tahta kurulumu yapıldığını hatırlatan Vali Demir, "Bugün Denizli'de 9. sınıf öğrencileri ile öğretmenlere toplam 542 tablet bilgisayar dağıtımını yapacağız. Geçen yıl 536 tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirmiştik. Denizli'de proje kapsamında bin 78 tablet bilgisayar dağıtılmış oldu. 48 ortaöğretim kurumumuzda internet ağ bağlantısı ve iletişimli tahta kurulumu da bugün gerçekleştirilecektir. 46 okulumuzda ise 9.sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine ilerleyen günlerde dağıtım gerçekleştirilecektir. Dolayısıyla Denizli bu anlamda da pilot seçilen okullarımızla birlikte hızla bu tablet bilgisayarlar ve buna dayalı olarak bu bilgisayarlar üzerinden eğitim konusunda önde olacaktır." diye konuştu.

2013 yılının Denizli açısından çok başarılı geçtiğini hatırlatan Vali Demir konuşmasını şöyle sürdürdü; "Sizin okulunuzda dahil 5 okulumuza kapalı spor salonu yapılmıştır. Yapılan derslik sayısı 2013 dönemi ve 2014'ün birinci döneminde 670 sayısını bulacaktır. Çevrenizde gezdiğinizde, gördüğünüzde artık bütün okulların yenilendiğini ve her birinin adeta bir fakülte büyüklüğünde yapıldığını da rahatlıkla görüyorsunuz. Bizim amacımız gençlerimizin hem fiziki şartlar olarak hem de eğitimde kalite anlamında çok iyi durumda olması gerekir. Bildiğiniz gibi Denizli geçen sene uygulanan projelerle LGS'de Türkiye 3.sü olmuştu. Burada biliyorum ki Mustafa Kaynak Anadolu Lisemizin, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin büyük emeği vardı. Bu yılda aynı başarıyı daha ileride bekliyoruz. İkinci sınav içinde gençlerimizin büyük gayret içerisinde olduğuna inanıyorum. Sizler şu anda son sınıfta olan öğrencilerden çok daha şanslı başlıyorsunuz. Çünkü sizler 9. sınıfta artık bilgisayar üzerinden eğitim imkânına sahip oluyorsunuz. Bu tablet bilgisayarlar yoluyla artık bilgisayara, internete ve bilgiye ulaşma anlamında artık hiçbir mazeretiniz kalmıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bunu çok daha hızlı başaracağız. Biz başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bu işte emeği geçen Bakanlarımıza, Milli Eğitimde merkezde çalışanlara, Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki arkadaşlarımıza, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Vali Abdülkadir Demir'in konuşmasının ardından öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kaynak Denizli Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title