Haberler

Defterdarlık'tan Arazi Satışı

Güncelleme:

Adana Defterdarlığı arsa ve arazi satışına devam ediyor.

Adana Defterdarı Tamer Utkucu, yaptığı yazılı açıklamada "2013 yılında belirli bir program dahilinde satışlarını yapmak üzere öncelikle Hazineye ait taşınmaz mallardan imar planında konut, sanayi, turizm alanı gibi amaçlara ayrılan taşınmaz mal tespit edilerek, bu taşınmaz mallar ihale yapılmak suretiyle satışa sunulmaktadır" dedi.

Satışa sunulan taşınmazların Sarıçam ilçesinde Dağcı, Suluca, Beyceli, Mutlu, Cumhuriyet ve Çınarlı -köyündeki bazı parselleri kapsadığını açıklayan Utkucu, şu bilgileri verdi:

"Bu çerçevede, 2013 yılı Haziran ayı Hazine'ye ait arsa ve arazi satışları 27 Haziran 2013 tarihinde yapılacaktır. Bu ihalede toplam 20 bin 184 metrekare büyüklüğünde ve 1 milyon 845 bin 259 TL değerinde 11 adet hazine arazisi satışa sunulacaktır. Yapılan satışlarda satış bedelinin en az ¼'ü peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımları 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirilmiş olup bu taksitlere aylık yüzde 0.75 oranında düşük bir faiz uygulanacaktır. Satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacaktır."

Utkucu, www.adanadefterdarligi.gov.tr adresinde konuyla ilgili ayrıntıların bulunduğunu, ayrıca Adana Defterdarlığı Doğu Milli Emlak Müdürlüğü'nden ayrıntılı bilgi alılanabileceğini sözlerine ekledi.

ADANA, Başkanı Atilla Menevşe ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a nezaket ziyaretinde bulundu. ATO Başkanı Atilla Menevşe, yapılan genel kurul ile yeni yönetimin belirlendiğini belirterek, "Seçim sürecinden çıktık. Üyelerimiz ATO'nun önümüzdeki 4 yılı için bizi seçti. Adana'nın daha ileri gitmesi için sizlerin de desteğiyle bir çalışma ortamı arıyoruz" dedi. Yönetim Kurulu üyelerini tanıtan Atilla Menevşe, bazı sektörlerin sorunlarını da aktardığı Zihni Aldırmaz'dan destek istedi. ATO'nun yeni yönetimini kutlayan ve başarılar dileyen Zihni Aldırmaz da Adana için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmak istediklerini vurguladı. Aldırmaz, Adana'nın yararına olacak her türlü konuda desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title