Haberler

Çubuk'ta turşu festivali

Güncelleme:

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ni Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu de ziyaret etti.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ni Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu de ziyaret etti.

Çubuk Çayı Vadisi'nde kurulan Çubukabad Park ve Festival Alanı'nda gerçekleştirilen festivalin ikinci günü şenlik havasında geçti. Her geçen gün katılımın arttığı festivale başkentin ilçelerinin yanı sıra Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Hatay, Trabzon, Rize gibi birçok ilden de ziyaretçilerin katıldığı görüldü.

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev de festivale gelerek tanıtım ve satış için kurulan stantları gezdi. Çubuk'ta yaşayan Kırgız uyruklu vatandaşlar tarafından kurulan Kırgızistan örf, adet ve geleneklerinin tanıtımının yapıldığı otağ çadırını ziyaret eden Omuralev ve beraberindeki heyete Kırgız pilavı ikram edildi. Yöresel kıyafetlerle karşılanan Omuraliev, fetsival için Kırgızistan gelen halk oyunları grubunun gösterilerini izlerken, Kırgız sanatçıların verdiği konseri izledi.

Omuraliev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival sayesinde iki ülkenin dostluk ve kardeşliğinin pekiştiğini ifade etti.

Önümüzdeki yıl festivale daha fazla katkı vermek istediklerini anlatan Omuraliev, "Bu festival çok güzel bir festival oldu. Bizim Kırgız Türk dostluğumuzun daha da pekişmesine, sağlamlaşmasına vesile oldu. Türk sanatçılar geldi, Kırgız sanatçılar geldi ve hep beraber eğlenceli bir festival geçirdik. Bu festivaller dostluk ve kardeşlik festivalleri. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam da festival alnını ziyaret ederek stantları gezdi. Stantlardan alış veriş yapan Akbaşoğlu ve Çam, ismi Recep Tayyip Erdoğan olan 3 yaşındaki çocukla yakından ilgilendi, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Festivalin örnek bir festival olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini söyleyen Akbaşoğlu ise, şunları söyledi:

"Çubuğun güzelliklerini hep beraber yerinde gördük. Rengarenk nimetlerden nasıl turşu kurulduğunu ve bunların lezzetlerini tatma imkanı bulduk. Tabi Türkiye'nin ne kadar büyük nimetler içerisinde olduğunu müşahede ettik. El emeği göz nuru, alın teriyle en güzel nimetlerin nasıl lezzete dönüştüğünü, her bir lezzetinde kendi içinde nasıl farklılaştığını müşahede etme ve tatma imkanı bulduk. Burada vatandaşlarımızın yoğun ilgisini gördük."

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Ankara Çubuk Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title