Haberler

Çöp Dağları Arasında Gelecek Ne Kadar Kurgulanır

Güncelleme:

İzmir Mobilyacılar Odası Esnaf Ve Sanatkârların Sorunlarının Çözülmesi İçin Bir Çalışma Başlattı.

Karabağlar ilçesinde çöp dağları arasında üretim yapmak zorunda kaldıklarını belirten Oda Başkanı Tevfik Özdemir, İzmir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve odasının eski Başkanı Mustafa Kara'ya imalathaneleri gezdirdi.

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerinin davetiyle İzmir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile odanın eski Başkanı Mustafa Kara Karabağlardaki esnafı ziyaret etti.

Mobilya üretim alanlarında meslektaşlarının yaşadıkları sorunları yerinde anlatan oda Başkanı Özdemir, 170 den fazla ülkeye yaptığı ihracatla markasını kanıtlayan sektöre haksızlık yapıldığını söyledi. İzmir'in Karabağlar ilçesinde mobilya üretim ve satışının yoğunluk gösterdiğini hatırlatan Başkan Özdemir, "İzmir ve Egenin mobilyadaki nabzı Karabağlar'da atıyor. Küçük imalathanelerde üretim yapmak zorunda kalan meslektaşlarımız tüm zorluklara göğüs geriyor.

Yeni bir sanayi sitesi veya Mobilya Organize Sanayi Bölgesi oluşturulması için sektör temsilcilerimizle çalışıyoruz. Bu hayalin gerçek olması için projeler üretirken hale hazırdaki üretim alanlarımızın da en iyi şekilde devamiyetinin sürmesini arzu ediyoruz"dedi.

Karabağların sektörde ayrı bir yeri olduğunu belirten İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir sektördeki gelişmelerin ilçenin önemine değer katması gerektiğini savundu.

Başkan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü, "Karabağlar ilçemizde esnaf ve sanatkârımız yıllardır ekmeğini ağaçtan çıkarıyor. Esnafımızın hak ettiği yere ulaşması için ilçeye daha fazla toptancı ve nihai tüketici getirmek istiyoruz. Ama ortadaki manzara içler acısı. Çöp dağları arasında gelecek kurgulaması yapmak zorunda bırakılıyoruz".

Odanın eski Başkanı Mustafa Kara'nın zaman zaman bölge hakkında geçmişten günümüze süren sorunlar hakkında bilgi verdiği esnaf ziyaretlerinde İzmir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu İESOB Yönetim Kurulu Üyelerine notlar aldırdı. Esnafla görüş alışverişlerinde de bulunan İESOB Başkanı Mutlu imalatçıların sorunlarının çözülmesi için Mobilyacılar Odası ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title