Haberler

Coğrafyacılar Kartepe'de Buluştu

Güncelleme:

Kartepe Kaymakamlığı; Marmara Bölgesi'ni, Coğrafya Olimpiyatlarında buluşturdu.

Yarışmaya Marmara Bölgesi'nden 66 Lise katıldı.

Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi'nde yapılan yarışmada; Özel İstanbul Anafen Anadolu ve Fen Lisesi birinci, Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi ikinci, İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi üçüncü, Özel İstanbul Çamlıca Anafen Fen Lisesi dördüncü oldu.

Kartepe Green Park Otel'de yapılan ödül törenine; Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Green Park Otel Genel Müdürü İsmet Ertürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı A. Osman Karabayır, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahman Kayabaş ve Mustafa Özden, Jüri Üyeleri Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Salih Şahin (Başkan), Doç Dr. Servet Karabağ ve Eğitimci İsmail Ünaldı, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mürsel Gündoğdu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kartepe'ye gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Doç. Dr. Şahin; yarışmanın sorunsuz ve keyifli geçtiğini söyledi. Şahin, Ev sahibi SBL'ye, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı'ya ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Törende konuşan Kaymakam Ünaldı;" bu yarışmayla üç şeyi amaçladık. Birincisi, coğrafya bilimine dikkat çekerek farkındalık oluşturmak. İkincisi okulumuzu tanıtmak. Üçüncüsü ise yeni ilçe olan Kartepemizi tanıtmak. Sanıyorum amacımıza ulaştık. Maddi-manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ercan Topaca'ya, Ödül töreninde ev sahipliği yapan Green Park Otel'e, Sponsorumuz Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi'ne, törene teşrif eden davetlilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."dedi.

SÖZEN'DEN TEBRİK

Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Sözen," Sayın Valimiz Ercan Topaca'da ödül törenine katılacaktı. Fakat üzücü bir hadise gelişti. Sayın Bakanımız Nihat Ergün'ün annesi vefat ettiği için cenaze törenine katıldı. Selamlarını iletti. Böyle bir organizasyonu yaptığı için başta Kaymakam Bey'i, milli eğitim camiamızı, sponsorlarımızı, jürimizi, öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ederim. Buradaki öğrencilerimizden durumu daha iyi olanlar vardır. Ama bu yarışmaya katılan öğrenciler, bu farkı bu şekilde kapatacakları inancındayım. Eğitim hayatınızda başarılar diliyorum."dedi.

Yarışmada birinci olan okula ödülünü Vali Yardımcısı Sözen, ikinciye Kaymakam Ünaldı, üçüncüye Otel Müdürü Ertürk, dördüncüye ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Karabayır verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Ünaldı Ali Sözen Marmara Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title