Haberler

Çin mitolojisi ve edebiyatı İstanbul'da tanıtıldı

Güncelleme:

İstanbul'da düzenlenen 'Masaldan Fanteziye: Çin Edebiyatının Hayal Yolculuğu' etkinliğinde Çinli yazarlar ve şairler, Türk okuyucularla bir araya geldi. Etkinlikte Çin mitolojisi ve edebiyatının derinlikleri keşfedildi.

İSTANBUL, 9 Mayıs (Xinhua) -- Bir grup Çinli yazar ve şair, İstanbul'da Çin mitolojisi ve edebiyatının derinliklerini keşfetmeye yönelik bir etkinlikte Türk okuyucularla bir araya geldi.

"Masaldan Fanteziye: Çin Edebiyatının Hayal Yolculuğu" adlı etkinlik Perşembe günü Kırmızı Kedi Yayınevi ile Shanghai Yazarlar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Çin mitolojisinin karmaşık yönlerine değinen Çinli yazarlar, öykülerin zengin dokusunu ve bu antik anlatıların çağdaş edebi eserleri nasıl etkilemeye devam ettiğini gözler önüne serdi.

Yazarlar, Çin mitolojisi ve Çin şiirinin "zamansız klasiklerinden" örnekler sundu.

Shanghai Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Ma Wenyun, Türkiye ile Çin arasında kültürel etkileşimlerin geliştirilmesinde bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Çin ve Türk edebiyatına ait eserlerin daha fazla tercüme edilmesi gerektiğini vurgulayan Ma, birliğin gelecekte bu tür etkinlikleri genişletme kararlılığını dile getirdi.

Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon, Xinhua'ya verdiği demeçte, bu tür işbirliklerinin iki kültür arasında köprü işlevi görerek, Çin edebiyatının Türk okuyuculara tanıtılmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Kırmızı Kedi Yayınevi, Nisan ayında da "Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme" konulu, merak uyandıran bir seminer düzenleyerek Çin ve Türkiye'den yazar ve şairleri bir araya getirmişti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

İstanbul Edebiyat Çin Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Bakmadan Geçme

Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor?
FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title