Haberler

Chp'li Genç: Bülent Arınç, Ahmet Türk'ü Cumhurbaşkanı Yapsın

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini eleştirerek, "Şimdiye kadar niye vermemiş hakları CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini eleştirerek, "Şimdiye kadar niye vermemiş hakları.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini eleştirerek, "Şimdiye kadar niye vermemiş hakları CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini eleştirerek, "Şimdiye kadar niye vermemiş hakları. Elini tutan mı varmış? İstifa etsin Ahmet Türk'e görevini versin. Hatta Ahmet Türk'ü Cumhurbaşkanı yapsın o zaman" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2012 Bütçe görüşmelerinde tartıştığı Arınç'ı eleştiren Genç, "Sen insan haklarına saygılı olduğunu söylüyorsun. Faili meçhul cinayetlere karşı mücadele edeceğini söylüyorsun. Bende Yeşil'i söylüyorum. Bu kişi yaşıyor. Devlet bu kişiyi saklıyor" diyerek şöyle devam etti:

"Pek çok cinayetin faili bu kişi. Niye bulmuyorsunuz? Bu kirli feneri eleştiriyor. Yargı bağımsızlığını kirlettiğiniz için taşıyorum. Bu feneri kirleten sizsiniz. Yargı bağımsızlaşana kadar, köstebek bakan istifa edene kadar bu feneri taşıyacağım.

Domuz gribi için 40 milyon aşı getirdiniz. Bunun 7 milyonu kullanıldı. Kalan 33 milyonu bilen yok. Benim Dersime ilişkin hiçbir şey yapmadığımı söylüyor. İnsanda biraz insaf olur. Defalarca önerge verdim. Geçmişle yüzleşelim. Burada mağdur olanların zararlarını karşılayalım. Özür dileyelim, mağduriyetleri giderelim dedim. İktidarın mazereti olamaz.

Bana (ben genel başkanına konuşuyorum, sen otur yerine) diyor. Bunların partisinde milletvekilinin bir değeri yok. Bülent Arınç'ın yalanları ortada."

-"BANA SÖZ VERMİYORLAR"-

TBMM Genel Kurulu'nda kendisine yönelik Başkan ve AKP'li başkanvekilleri tarafından bir tavır olduğunu iddia eden Genç, "Ben söz isteyince vermiyorlar. Talebime yönelik bakan ve grup başkanvekilleri el hareketleriyle yönlendiriyorlar. Düştükleri seviyeyi anlamıyorum. Ben milletvekili olarak hakkımı savunamıyorum. Siz düşünün milleti halini" dedi.

Genç, AKP'nin amacının "Bir İslam devleti kurmak" olduğunu iddia eden Genç, "İstiklal Savaşını yapan Atatürk ve silah arkadaşlarından intikam almaktır bunların amacı" diye konuştu.

-"SADECE KÜRTLER YOK Kİ"-

Bir soru üzerine Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, "Kimliğini tanıdığımız kişilerin, tüm haklarını vereceğiz" sözlerini değerlendiren Genç, "Şimdiye kadar niye vermemiş. Elini tutan mı varmış?" diyerek şöyle konuştu:

"Bu memlekette sadece Kürtler yok ki. Aleviler, Çerkezler, Arnavutlar gibi pek çok etnik grup var. Sadece partisinde 8 kürt bakan var. Ben böyle bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum. Eğer ezilen ve mağdur varsa onlarda Alevilerdir. Hiçbir devlet kurumuna alınmıyorlar. Sınavlarda en yüksek notları alsalar da sözlülerde eleniyorlar. Eğer çok istiyorsa istifa etsin yerini Ahmet Türk'e versin. Hatta Ahmet Türk'ü Cumhurbaşkanı yapsın." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title