Haberler

ÇETKODER: Uyanıklıkların Önüne Geçilmeli

Güncelleme:

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, usulsüz festival, şenlik, fuarlara tepki göstererek, "Gerekli yasal düzenlemelerle bir an evvel bu tür uyanıkların önüne geçilmeli" dedi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, bir kısım Belediye ve kuruluşl tarafından çeşitli ad ve nüanslarla yapılan festival, şenlik, fuarlara tepki göstererek, "Gerekli yasal düzenlemelerle bir an evvel bu tür uyanıkların ve uyanıklıkların önüne geçilmeli" dedi.

Göktaş yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok yerinde çeşitli isim ve nüanslar ile Belediyeler ve bir kısım kuruluşlar aracılığıyla değişik festival, şenlik ve fuarların yapıldığını belirterek, "Bu Festival ve Fuar organizasyonlarına Kültür Bakanlığı da maddi katkı sunuyor. İyice baktığınız zaman bu işinde suyunu çıkardıklarını göreceksiniz. Tamamıyla iyi niyetle ortaya atılan ve devletten ciddi maddi destek sağlanan bu işte de artık bir ciddiyet ve düzen gerekir. İşin sıkı denetimi, gözetimi yanı sıra bu tür etkinlikler uyduruk isimler ve değişik organizasyonlarla festival, şenlik ve fuar denerek birilerinin arpalığı ve geçim kaynağı olmaktan çıkartılmalı, ilgili kurum kuruluşunda kamu oyunda yıpratılmasının da önüne geçilmeli" dedi.

-"MİLYARLAR HER SENE HEBA OLUYOR"-

Göktaş, "Aklınızın almayacağı ölçüde festivaller, şenlikler ve fuarlar tertip ediliyor. Erik, kayısı, karpuz, üzüm, şeftali, limon, kiraz, portakal, muz, Tatlı, keşkek, pirinç, ayçiçeği, fındık, kuruyemiş, tereyağ, süt, yoğurt, halı, alışveriş, mantar, güreşler, balıkçılık, yayla şenlikleri gibi. Aklınıza ne gelirse ya şenlik, ya fuar, ye festival diyerek bir etkinlik yapıp, bu etkinliklerin içine ise ilgili etkinlikle hiç bir ilgi ve alakası olmayan pop sanatçıları yada değişik sanatçılar monte ederek devletten ve devletin imkanlarından para aktarıyorlar. Bu aktarılan paralar bizlerin verdiği vergilerden geliyor. Uydur kaydır bu tür organizasyonlar yüzünden milyarlar her sene heba oluyor. Nasıl harcandığı, nereye ne şekilde harcandığının ise tespiti ciddi yapılmıyor. Ülke insanımıza iyilik yapılmıyor. Aksine ülke kaynaklarına zarar veriliyor" ifadelerini kullandı.

-"BEDAVADAN KENDİ REKLAMLARINI YAPIYORLAR"-

Göktaş, değişik isimlerle yapılan bu işlerin reklamı ve tanıtımı yapılırken, ya o belediye başkanının ya o oda başkanının ya da o meslek kuruluşunun başkanlarının resimleri ile süslenip bilbordlarda afişlerde yer aldığını vurgulayarak, "Milletin parası ile bedavadan kendi reklamlarını yapıyorlar. İyi niyet var ise, Bu afişlere ve panolara ilgili kurum ve kuruluşun ismini yazar logosunu koyarlar ve halkı da o etkinliğe davet ederler. Niye o kuruluşların başkanları kendi resimlerini koyuyorlar? Milletin sırtından reklam bir yerde dursun birde uyduruk, kıytırık bu etkinliklere para harcanıyor. Bunun önüne geçmek bir disiplin ve ciddiyet içine almak devletin görevidir. Gerekli yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılarak bu tür uyanıkların ve uyanıklıkların önüne geçilmesi, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere tüm yerel yönetimler ve mesleki oda başkanlıklarının bu hususa özen göstermeleri sağlanmalı, tüm tüketici halkımız yolunacak kaz gibi görülmemeli ve beytülmal dediğimiz, ödediğimiz vergilerden oluşan hazine kasasının özenle korunması sağlanmalıdır" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kültür Bakanlığı Mustafa Göktaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title