Haberler

Çemişgezek'te CHP Kazandı, Ak Partili Ümraniye Belediyesi Hibe Ettiği Kepçeyi Geri İstedi

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi ile İstanbul'un Ümraniye İlçesi belediyeleri 2004 yılında kardeş belediye protokolü imzalayıp, ilçede daha sonraki yıllarda bir kepçe hibe etti.

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi ile İstanbul'un Ümraniye İlçesi belediyeleri 2004 yılında kardeş belediye protokolü imzalayıp, ilçede daha sonraki yıllarda bir kepçe hibe etti. Çemizgezek'te 2004'den itibaren Belediye Başkanlığı'nı yapan Ak Partili Metin Levent Yıldız, aday gösterilmedi. Ak Parti İlçede Necati Tayyar'ı aday gösterdi, ancak seçimleri CHP adayı Ahmet Şadan Ersoy kazandı. Çemikgezek'te CHP'li Ersoy'un belediye başkanlığını kazanmasının ardından Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir imzası ile Çemikgezek Belediyesi'ne gönderilen bir yazıda, daha önce hibe edilen kepçenin Ümraniye Belediyesi'ni iade edilmesi istendi. CHP'li Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy ile vatandaşlar, Ümraniye Belediyesi'nin hibe ettiği kepçeyi geri istemesine tepki gösterdi. Başkan Ersoy, Çemişgezek ile Ümraniye belediyelerinin 2004 yılında kardeş belediye olduklarını belirterek, O zaman hibe olarak verilen bir kepçe seçimin kaybedilmesiyle birlikte geri isteniyor. Seçimin kaybedilmesiyle kardeşlik de mi bitiyor Sözleşmeyi feshederek kepçeyi geri istiyorlar. Biz ilk iş olarak mezarlığa giden yolu bu kepçeyle yapıyoruz. Bunu duyunca çok üzüldük. Belediye olarak kepçemiz yok, mağdur olacağız. Aynı zamanda kardeşlik duygusunun da nasıl olduğu konusunda kafalarda soru işaretleri uyandırıyor. Halkımız da bunu sorgulamaya başlamıştır. Çok sıkıntılı bir durum. Ümraniye Belediyesi verdikleri kararı gözden geçirsinler. Bunu değiştirirlerse Çemişgezekliler de onlara şükran duyar dedi.

Kardeşlik kurumlar üzerinden yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Ersoy, Demek ki kardeşlik şahıslar üzerinden yapılmış oluyor. Bu da Ümraniye Belediyesi'nin takdiridir. Demek ki kardeşliği bitiriyorlar. Biz bir kurumuz, Çemişgezek'te bir ilçe. Partilere bağlı olmaması lazım. Parti değiştiği zaman siyaset böyle yapılıyorsa insanlar çok üzülür. Siyaset ve kardeşliğin böyle olmaması lazım. Bizi üzdüğü kadar tüm Çemişgezeklileri de üzmüştür. Kardeşlik seçim sonuçlarıyla alakalı olmamalı ve süresiz olmalı böyle bir kardeşlik tamamen samimiyetten uzak ve belli bir dönem için yapılan bir durum olarak görülüyor ve herkes burada kardeşliğin samimiyetini rahatlıkça görebilir bizim bu kepçeye ihtiyacımız vardı ve kepçe giderse belediye zor durumda kalacak dedi.

Ümraniye'den 2005 yılında gönderilen kepçenin ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandığını kaydeden Başkan Ersoy, Ancak şimdi bu kepçe Çemişgezeklilerin üzüntüyle gönderecekleri bir kepçe olmuştur. Bu da bizleri yaralamış, üzmüştür dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Yıldız Çemişgezek Ak Parti Ümraniye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500

Yorumlar (3)

ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

AKP FAŞİST BİR PARTİDİR KENDİNDEN OLMAYANA YAŞAM HAKKI TANIMAZ. DÜNE KADAR AKP'YE OY VERİP BAŞKAN SEÇENDE ÇEMİŞGEZEK HALKIYDI BAŞARISIZ GÖRDÜ VE YOL VERDİ. BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL ÇEMİŞGEZEK !!!

3
0
yanıtYanıtla
akp lialican62@hotmail.com:

ayip laaaa yakisiyormu bizeee

1
0
yanıtYanıtla
Hakikatmor@hotmail.com:

akp halkı ayrıştırır ve böler..Akp Suriyedeki terör örgütlerine para silah yardımı yapar.akp AİHM de yargılanır.Başka bir devletin içindeki terör örgütlerine yardım ettiği için.Zaten akp Avrupa mahkemelerinde yargılanacaktır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title