Haberler

Cemil Bayık: PKK Olmasaydı HDP Yüzde 5 Oy Bile Alamazdı

Güncelleme:

Cemil Bayık, HDP'nin seçim sonucunu değerlendirdi: Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırı ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı.

7 Haziran'da aldığı yüzde 13'lük oy oranını kouryamayan yüzde 10.8'le barajı kılpayı geçen HDP Doğu illerinde hüsrana uğradı. Seçimin ardından HDP'deki düşüş "Hendek savaşlarının bedelini HDP ödedi" yorumlarına neden oldu. PKK'nın üst düzey isimlerinden Duran Kalkan'ın "HDP'yi engellemedik" açıklamasının ardından bir açıklama da KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'tan geldi.

Bayık, "7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar AK Parti'nin izlediği politikalar görülüp irdelenmeden 1 Kasım seçim sonuçları üzerinden değerlendirmeler yapmak gerçeklere gözleri kapamak olur" dedi. Bayık, seçim sonuçlarını değerlendirken tartışma yaratacak sözler söyledi. "PKK'nın direnişi olmasaydı bu saldırı ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı." diyen Bayık, HDP'nin seçimde aldığı oy oranı için "Tüm saldırılara rağmen yüzde 10 barajı aşılmıştır. Bunu başarısızlık olarak göstermek mümkün değildir." dedi.

İşte Bayık'ın açıklamalarından satır başları:

"HDP BAŞARISIZ DEĞİLDİR"

"HDP çok büyük bir başarı elde etmemiştir. Zaten bu ağır saldırılar ve baskılar ortamında HDP'nin büyük bir başarı elde etmesi mümkün değildi. Ancak HDP'yi başarısız göstermek de doğru değildir. Seçim kampanyasında bazı eksiklikler ve yetmezlikleri olduğu ortaya konulabilir, ancak başarısız olduğu söylenemez. Aynı saldırılar başka bir partiye yapılsaydı böyle bir sonuç elde edemezdi. O partiler dağılır ve çözülürdü. Hiç kimse de o partiyi oy verilecek bir parti olarak görmezdi.

"DİRENİŞ OLMASAYDI, PKK YÜZDE 5 BİLE ALAMAZDI"

Kürt Özgürlük Hareketi'nin suçlanması bir özel savaş yönlendirmesidir. Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı. Kürt Özgürlük Hareketi'nin etkili olduğu her yerde en az yüzde 60 ve daha üzeri oranda oy alındığı görülürse gerçekliğin ne olduğu anlaşılır.

"PKK, HDP'NİN KAZANMASINI SAĞLAYAN BİR ZEMİN YARATMIŞTIR"

7 Haziran seçimlerinde de 1 Kasım seçimlerinde de Kürt Özgürlük Hareketi HDP'nin kazanmasını sağlayan zemin ve imkanı yaratmıştır. Hiç kimse Kürt demokratik siyasetinin mücadele tarihini ve çizgi oluşumunun nasıl gerçekleştiğini unutmamalıdır. HDP Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle var olan bir partidir. Bundan sonra da varlığını Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesi içinde geliştirip güçlendirecektir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Duran Kalkan Cemil Bayık Ak Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (114)

MusaMobil-IOS:

akp'ye oy veren Maloğlu Mal'dır.

4
77
yanıtYanıtla
İSA:

Senin oy verdiklerin CANİ , KATİLLER. Aynaya bakk suratına tükür.

yanıt3
yanıt0
rtr:

PKK olmasa HDP iktidar bile olur.

11
12
yanıtYanıtla
Akıllı Türk Mobil-IOS:

AKP ye oy veren maldır

6
11
yanıtYanıtla
HİÇ BİR PARTİ, IRK, MİLLET,DİN AYIRMAYAN:

Hangi maldan , altın , kumaş , bulgur , patates , bakır mı ? Düşüncenizini ifadeedecek kelime haznenizi ölçmeniz için yazdım.

yanıt1
yanıt0
adınızı yazın:

doğru söyluyor ben hdpye oy verdim ama kandile karşı çıkarsa bir daha oy vermem

11
4
yanıtYanıtla
gölge:

yok olacaksınız yok

yanıt2
yanıt0
MAAAL UZMANI Mobil-ANDROID:

DOGRU SÖYLÜYOR HAYVAN SİLAH ZORU İLE ELDE ETTİGİNİ İTİRAF EDİYOR

15
0
yanıtYanıtla
TÜRK MİLLETİ:

BU PKK YI YOK ET SAYIN CUMHURBAŞKANIM. . İŞTE O ZAMAN TÜRK MİLLETİ SENİ DEĞİL BAŞKAN BAŞINA PADİŞAH YAPAR. .

7
4
yanıtYanıtla
SEZER:

Doğru demiş Pkk o Bombaları patlatmasa hdp barajı geçemezdi. .

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title