Haberler

    Cadogan Hall'de 57. Alay'a Ağıt

    LONDRA merkezindeki Cadogan Hall'deki konser, 1915-16'te Çanakkale Savaşı'na katılan askerleri ve aralarında oluşan dostluğu anmak için düzenlendi.

    LONDRA merkezindeki Cadogan Hall'deki konser, 1915-16'te Çanakkale Savaşı'na katılan askerleri ve aralarında oluşan dostluğu anmak için düzenlendi. Konserden önce bir konuşma yapan Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, konserin Çanakkale Savaşı'nda ölenleri onurlandırmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Çanakkale'de ağır kayıplar verilmesine rağmen 20'nci yüzyılın en centilmen savaşı olduğunu belirten Bilgiç, Atatürk'ün önderliğinde bu çetin mücadeleden galip çıkan Türk milletinin sahip olduğu Gelibolu ruhu ile paylaşılan acıların nasıl kalıcı barış ve olağanüstü bir dostluğa dönüşebileceğini gösterdiğinin altını çizdi.

    Dünyaca ünlü yazar Louis de Bernières'in Birds Without Wings (Kanatsız Kuşlar) isimli romanının, tarihi arka planı anlatan eşsiz tanıtım bölümünü okuması ile başlayan konserde, Can Atilla'nın Çanakkale Savaşının 100. yılı dolayısıyla bestelediği "57. Alay-Gelibolu Senfoni No: 2" (Symphony No: 2 'Gallipoli'- The 57th Regiment) adlı eseri icra edildi. Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Direktörü ve Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Şef Burak Tüzün yönetimindeki orkestraya, Soprano Angela Ahıskal ile Solo Viyolensel Onur Şenler solist olarak eşlik etti.

    Çanakkale Dostluk Konseri'nin repertuvarında, Thomas Tallis'den 'Vaughan Williams' Fantasia on a Theme', Butterworth'dan 'A Shropshire Lad', Elgar'dan 'Enigma Variations'-Nimrod & Finale isimli eserler de yer aldı.

    ATATÜRK'ÜN EMSALSİZ SÖZLERİ

    Can Atilla'nın, yaklaşık 2 yıl süren çalışmanın ardından tamamladığı ağıt niteliğindeki eseri, Çanakkale Cephesi'nin kahraman 57. Alay'ını anlatıyor. Dört bölümden oluşan senfonide, savaşın acılarından başka Atatürk'ün zaferdeki rolü ve ANZAK ailelerine yazmış olduğu emsalsiz sözleri de yer alıyor: "Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanının toprağındasınız. Huzur ve sükün içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz! Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

    Geceden elde edilen gelirin bir kısmının Commonwealth Şehitlik Komisyonu'nun yardım kolu olan ve Gelibolu Yarımadası'ndaki, neredeyse 50.000 kişilik bölüğün mezarlarının bakımını ve muhafazasını üstlenen Commonwealth Şehitlik Vakfı'na bağışlanacağı kaydedildi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Gelibolu Londra Politika Güncel Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

    Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

    Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

    Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

    Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

    Bakmadan Geçme

    Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

    İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

    title