Haberler

Büyükşehir Davasında Buruk Sevinç

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi davasında tutuklu yargılanan 18 sanığın 17'si için "tahliye" kararı çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç için "tutukluluğunun devamı" kararı çıkması üzerine, "Izdırap çekiyoruz. O'nun da özgürlüğüne kavuşmasını görseydik, dünyalar bizim olacaktı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı. Nisan ayı başındaki 9 günlük celsenin ardından dün start alan ikinci celsede önce 25 tanık dinlendi, ardından tutuklu sanıklar ve avukatları savunmalarını yaparak tahliye taleplerini Mahkeme Heyeti'ne sundu. Mahkeme Heyeti'nin yaklaşık 1 saat süren değerlendirmesinin ardından tutuklu 17 sanık tahliye olurken sadece Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç için "tutukluluğunun devamı" kararı çıktı. Bir sonraki duruşma için tarih, 11 Ekim 2012 olarak belirlendi.

Kararın ardından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Diğer arkadaşlarımıza seviniyor, ama Pervin Şenel Genç için ızdırap çekiyoruz. Keşke bu akşam O'nu da buradan alıp götürseydik. O'nun da özgürlüğüne kavuşmasını görseydik, dünyalar bizim olacaktı" dedi.

"Yoktan dava yok olsun"

Yapılacak olan itirazların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'in de özgürlüğüne kavuşmasını umduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Sadece bir kişinin içerde kalması, diğerlerinin serbest bırakılması zaten 'örgüt' iddiasını ortadan kaldırıyor. Bu adliyeden bütün arkadaşlarımız serbest bırakılarak çıkmak istiyorduk. Umuyorum bu geldiğimiz süreç sonrası Pervin Şenel Genç de özgürlüğüne kavuşur. Ve bu 'yoktan dava' yok olur gider, hepimiz beraat ederiz" diye konuştu.

"Tek suçu kurumunu korumak"

15 aydır yaşanan dava sürecinde destek olan herkese teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Hangi görüşten olursa olsun, 15 aydır desteğini veren tüm İzmirli hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İzmirli tüm basın mensuplarına bu süreçte, bu operasyon konusunda sürekli yanımızda durdukları için teşekkür ediyorum. Başta CHP milletvekilleri olmak üzere, tüm milletvekillerine, bakanlara, Sayın Cumhurbaşkanı'na bu davada gösterdikleri destek için sonsuz teşekkür ediyorum. Yine buruk ayrılıyoruz. Yine tam sevinemiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan bu operasyon ve Büyükşehir Belediyesi'nin tüm çalışanlarının yaşadığı bu süreci hiçbir belediyenin - kurumun yaşamaması en büyük dileğimizdir".

Pervin Şenel Genç'in 44 yıllık arkadaşı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "11 Ekim tarihine ertelenen bu duruşma, arkadaşımız Pervin Hanım'ın 3 aydan daha fazla tutuklu kalmasını gerektirecek. İnşallah Pervin Şenel Genç de, en kısa zamanda, itirazlar sürecinde özgürlüğüne kavuşturulur. Kendisi fakülte 1'den beri, 1968 yılından bu yana benim arkadaşım. 8 yıllık belediye başkanlığı sürecinde kurum ve başkanını yasalar önünde korumaktan başta bir iş yapmadı, suç işlemedi. Diğer arkadaşlarımız da öyle. En kısa zamanda özgür kalmasını diliyorum" dedi.

17 tahliye ve kısıtlamalar

İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Faruk Boyacıoğlu ve Alaattin Eraslan için tutuksuz yargılanmak üzere direkt tahliye kararı verildi.

Abdülhalim Yazıcı, Cafer Alt, Cafer Konca, Sedat Sakur için de tahliye kararı çıktı. Ancak bu isimler, her gün 19.001 – 21.00 saatleri arasında bulundukları ilçenin merkez karakoluna ya da jandarmaya giderek kimlik tespiti yaptıracaklar.

Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Serdar Selçuk Savcı, İzenerji Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay, Hizmet Alımları Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatörler Hakan Say, Ata Karataş ve Ömer Devrim Ergin hakkında ise "ev hapsi" kararı çıktı. Bu isimler, konutlarını terk edemeyecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Güncel Haberler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 162. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Türbülans Nedir ve Neden Olur? Uçak Seyahatlerinde Türbülansın Etkileri Seferberlik tüzüğü neden kaldırıldı? Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği nedir? Sandık Kokusu CANLI izle! Show TV Sandık Kokusu 23. Bölüm CANLI izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Taş Kağıt Makas CANLI izle! KANAL D Taş Kağıt Makas 12. bölüm CANLI izleme linki! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 161. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title