Haberler

Bucak Aşireti, BDP ile Yakınlaştı

Güncelleme:

BDP ile görüşen Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, CHP ve MHP hariç diğer partilerle seçim için görüştüklerini söyledi.

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, BDP ile Bucak aşiretinin seçim ittifakı iddialarına ilişkin,  "Bizim burada bir şey konuşuluyorsa, bu toplumsal barış için daha anlamlı. Bunun bölgedeki barışa, çok katkısı olacak. Bu iş, yüzde 90 olmaz, gerçekleşmez. Ancak toplumsal barış anlamında, önemli bir adım attık" dedi.

KAPILARI CHP VE MHP'YE KAPALI

Bucak, yaptığı yazılı açıklamada, Bucak aşiretinin yerel seçimlerde BDP ile ittifak yapacağına ilişkin bazı yayın organlarında haber çıktığını belirtti. Bağımsız belediye başkanı olduğunu hatırlatan Bucak, CHP ve  MHP hariç bölgedeki diğer partilerle seçim hakkında görüşme yaptığını kaydetti. 

"BÖLGEDE AK PARTİ VE BDP ANKET YAPIP GÖRÜŞ ALIYOR"

Bunun toplumsal barış anlamında atılmış en önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Bucak, "Bağımsız olmamdan dolayı görüş alıyorlar. Buradan benim potansiyelimi ölçmeye çalışıyorlar. Hem AK Parti hem de BDP anket yapıyor. Karşılıklı anketlerde, öne çıkanla ilgili bu partilerin çalışma yapması normaldir. BDP'nin böyle bir çalışma yapması benim için önemli. Toplumsal barış için anlamlı. Türkiye'de bir barış süreci rüzgarı var. Devlet örgüt arasında görüşme var. Bunlar somut kavramlar" ifadesini kullandı. 

"BARIŞ SİYASET ÜSTÜ BİR KONU"

BDP'den aday olmasının düşük bir ihtimal olduğunu ancak somut teklif karşısında konuyu tabanına götüreceğini aktaran Bucak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim burada bir şey konuşuluyorsa bu toplumsal barış için daha anlamlı. Bunun bölgedeki barışa çok katkısı olacak. Bu iş, yüzde 90 olmaz, gerçekleşmez. Bunu oturup konuşabiliyoruz. Onlar da kendi arasında konuşabiliyor. Ancak toplumsal barış anlamında önemli bir adım attık. Bu seçime endeksli bir konu değil. Tamamen siyaset üstü bir konu. Bu konunun tartışabiliyor olması bile bölge için çok anlam ifade ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Ali Murat Bucak Ak Parti Siverek Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

URFALICAFER.KARACA@ALAY.COM:

HAYROLA BUCAK'LAR SİZ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI ASİL BİR AİLESİNİZ..SİZİN BUNLARLA NE İŞİNİZ VAR.VALLAHİ ŞAŞIRDIM..RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM..AYIP AYIP ÇOK AYIP BU KADAR DÜŞMEYİN.BAŞKA BİRŞEY SÖYLEMİYECEĞİM BU YERİNİ BULUR ZATEN!!!!!!!!1

32
24
yanıtYanıtla
adar49ironik_79@hotmail.de:

daha bilmedigin cok sey var,kürtlerin bir birini öldürmesi hosunami gidiyor,insallah olur görüsmeleri bile cok güzel bizim hepimizin toplumsal barisa ihtiyacimiz var bu ülkede baska sekilde nasil yediklerini görüyoruz milletin malini..

yanıt0
yanıt0
adar49ironik_79@hotmail.de:

SEFA:: biz 30 senede bayagi bir kendimizi düzeltik, bu aralar sizleridi düzeltmeye calisiyoruz basarili olacagimiza inaniyorum...

yanıt0
yanıt0
AHMET ÇALIŞKANahmet.caliskan@adalet.gov.tr:

Siz BDP ile seçim ittifakı yaparken aldığınız ve almaya devam ettiğiniz korucu paralarınıda geri verin yoksa yıllardır PKK ya yardım ettiğiniz belgelenmiş olur.

15
20
yanıtYanıtla
IZOLLUerganili21kaya@hotmail.com:

EVET HIÇ BIR ZAMAN PKK NIN SILAHLI GUCUYLEN MUCADELE EDEMEDILER BUCAK AİLESIDEMIREL DÖNEMINDE RAHMETLI MEHMET AGANIN KAYMAGINI YIYIYORLAR BUNLARR BÇOBAN BILE OLAMAZ IZOLUN KARSISINDA

yanıt0
yanıt0
mertmertmericoglu@gmail.com:

1980 öncesi mhpnin eteğinden tutanlar şimdi onu beğenmiyorlar siz ilk önce adam olmayı öğrenin sonra laf atın MHP ölüsü sizingibilerin milyarlarına bedel teneke az adam ol devletten aldığın paraları geri verde görelim façanızı

11
22
yanıtYanıtla
adar49ironik_79@hotmail.de:

gercekten burada cok sacma yorumlar var akp giderse yandiniz felan filan,bu olayla 30 senedir var ki akp yokken elinizden geleni yaptiniz 4000 köy yakip yiktiniz,5000 faili mechul,tabiki faili bellide öyle diyelim,bündan sonra ne yapar saniz yapin kürtler pkk siz bir cözüm düsünmuyor,bizim oralardaki asker ve polisler ya karakolda yada panzer lerden cikmiyor nedense,burda atip tütmak kolay sikiyorsa gidin savasin,,bundan sonra savasmak pkk ye karsi delilikdir,akili olmak lazim bu süreci iyi degerlendirmek gerekiyor..

22
9
yanıtYanıtla
hasau akıghfhddf@hotmail.com:

olum bak git....

yanıt0
yanıt0
zazatemhakan47@hotmail.com:

bu kim ya sen sedat bucak trnagı oIamazsın CcCbucakCcC zaza

7
22
yanıtYanıtla
serdar bağserdar2@hotmail.com:

sırf kazanacağım diye BDP ile çalışmamalıdır.siverek 80 li yıllarda çok çekti aşiret kavgalarında gücü olan zayıfı öldürdü.süriyeden farksızdı.1000 yıllık kardeşliğimizi bırakıp barzaniylemi birleşelim yanı..bence herkes aklını başına alsın...herşey basit gibi görünüyordu.bdp orayı alırsa varya ne namus kalır ne haya.dağa çıkan bir kız o dağda namusunu koruyabılmiş mi?öleceksek şereflice ölelim ...kardeş kavgasına sebebiyet verenlerle itifak edeceğinize seçilmeyin kardeşim.o koltuk çok mu önemli...zaten siverek köy gibi.siverek'in başına halktan biri gelse yemin ederim cennet gibi olur..tabiki aşiret reisleri karışmazlarsa...kim bdp 'le birlik olursa ölecek olan kişilerden onlar sorumlu olacaktır.kandan beslenenlerin yeri yoktur ne bu dünyada ne de öbür dünyada .müslüman müslümana silah sıkmaz.pkk lideri peygamberimize sihirbaz vs ..şeyler demedimi...namazımızla camimize engel olmadılar mı...hizmet yapan devletin araçlarına okullarına saldırmadılar mı?...

19
6
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title