Haberler

Bu Krizin Adı Nikah Fotosu

Denizli Çivril'in Gürpınar Beldesinde Evlenmek İçin Belediyeye Başvuran Çiftin İsteği, "Gelin Adayının Fotoğrafının Yasalara Uygun Olmadığı" Gerekçesiyle Kabul Edilmedi. Çift, Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu.

Denizli Çivril’in Gürpınar beldesinde evlenmek için belediyeye başvuran çiftin isteği, “Gelin adayının fotoğrafının yasalara uygun olmadığı” gerekçesiyle kabul edilmedi. Çift, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AVUSTRALYA’da yaşayan ve memleketi Denizli’ye gelen Ramazan Acar (22) ve nişanlısı Cennet Güngör (19), 24 Eylül’de nikah randevusu almak için Çivril’in Gürpınar Belediyesi’ne başvurdu. Belgeleri alan nikah memuru Mehmet Eryılmaz, Acar’ın başörtülü ve boneli fotoğraflarının nikah için uygun olmadığı gerekçesiyle geri çevirdi.

Suç duyurusu

Gürpınar Belediyesi, fotoğrafların Evlendirme Yönetmeliği’ne uygun olmadığına ilişkin yazı da verdi. Çift, Çivril Nüfus Müdürlüğü’nden fotoğrafların uygun olduğu yönünde yazılı görüş alıp, tekrar belediyeye başvurdu. Ancak Başkan Halil Arıkan, buna rağmen nikahı kıyamamayacaklarını bildirdi. Bunun üzerine Acar ve Güngör, Uşak’ın Sivaslı ilçesinin Ağaçbeyli Belediyesi’ne başvurarak aynı fotoğraf ve belgelerle nikah kıydırdı. Acar çifti, Başkan Arıkan ve nikahı kıymayan memur hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Valilik soruşturma başlattı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de konuyla ilgili idari soruşturma başlattıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Nüfus Müdürlüğü’nün, nikah akdinin gerçekleşmesi için fotoğrafın bir sakınca yaratmayacağını, normal kıyılabileceği yönünde bilgi verdiğini, buna rağmen belediyenin evlendirme memurluğunca bu akdin kıyılmadığını öğrendim. Başka bir yerde nikah kıyılmış, dolayısıyla evlenme işlemi yapılmış ama bunun yapılmamasının gerekçeleri, niçin olmadığı konusunda bir inceleme başlattık. Evlilik, insanların yaşayacağı çok ender günlerden biri. Bu sevinçlerine ortak olmak lazım. Bu konuda gerek savcılığın suç duyurusu üzerine yaptığı inceleme, gerekse bizim idari yönden yapacağımız çalışma sonrası ek bir bilgilendirme yapacağız.”

Belediye de dava açacak

Gürpınar Belediye Başkanı CHP’li Halil Arıkan ise kendilerine nikah için başvurulan fotoğrafın devrim kanunlarına aykırı olduğunu belirterek, “Nikah memuru arkadaşlarım siyah boneyi çıkarması gerektiğini söylemiş. Fakat kabul etmemişler” dedi. Devrim kanunlarına göre uygun kıyafetin baş ve alnın açık ir şekilde olması gerektiğini de belirten Arıkan, şunları söyledi: “Kadınların yüz ve alın kısımları açık olmak kaydıyla nikah kıyılabilir. Cennet Acar, maalesef siyah bone takmış. Arkadaşlarımız uyarmışlar ama kabul etmemişler. Ramazan Acar, Avustralya vatandaşı. Ağaçbeyli Belediyesi nikahı nasıl kıydı bilmiyorum. Suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat ve evrakta sahtecilik davası açacağız. Annesi ve babası Gürpınar doğumlu. Buraya müracaat ettiler, ama nasıl orada nikah kıyılıyor şaşıyorum.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title