Haberler

Bizim Obama!

Kenyalı Damat da Krizden Şikayetçi

Çankırı'nın Şabanözü İlçesi'nde eczanesi bulunan Kenyalı Abubakar Mvangi Abdulrehman (33) kendisine halkın "Obama" yakıştırmasından bir hayli memnun. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde okumak üzere Türkiye'ye gelen Abubakar, Türkçe öğrenmek için geldiği Ankara'da kendisi ile resim çektirmek isteyen Çankırılı Zeynep Karakula ile tanışıp, evlendi.

Kenyalı Abubakar Mvangi Abdulrehman ile Çankırılı Zeynep Karakula arasındaki sıcaklığın aşka dönüşmesi üzerine iki genç evlenmeye karar verdi. İki genç, Zeynep'in babasından habersiz nişanlandılar ve 23 Ağustos 2004 tarihinde Üsküdar Belediyesi Nikah Salonu'nda arkadaşlarının katıldığı bir törenle nikahları kıyıldı. Zeynep'in annesi ve ablalarının bilgisi dahilinde gerçekleşen nikahtan baba Siyami Karakula ancak iki yıl sonra habedar oldu. Baba Siyami Karakula bu durumu zor da olsa kabullendi ve düğün yapmalarına izin verdi.

Şabanözü ilçesi Gümerdiğin Sağlık Ocağı'nda ebe olarak işe başlayan Zeynep Karakula'nın peşinden Şabanözü'ne gelen Abubakar, burada bir eczane açtı. 11 aylık Emircan adında bir çocuk sahibi olan çift burada mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Şabanözü'nde 4 eczane bulunması nedeniyle rekabet yaşandığını ve krizden dolayı da işlerin durgun olduğunu belirten Abubakar, Türkiye'ye ilk geldiğinde kendisini vatandaşların Amokhaci diye çağırdığını şimdi ise Şabanözülülerin kendisine "Bizim Obama" diye takıldıklarını söyledi.

Başarılı bir insanla adının anılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Abubakar Abdulrehman, Türkiye'de bulunmaktan memnun olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title