Haberler

BDP'li Eski ve Yeni Başkanların Ortak Noktası

Güncelleme:

Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesi'nin halef-selef başkanlarının ortak noktalarından biri de çocuklarının PKK'nın dağ kadrosuna katılması.

Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesi'nin halef- selef başkanlarının birçok ortak noktaları bulunuyor. 30 Mart'ta Sur Belediye Başkanı Seçilen Seyid Narin ile eski Başkan Abdullah Demirbaş'ın ortak noktalarından biri de çocuklarının PKK'nın dağ kadrosuna katılması. Başkan Seyid Narin'in oğlu 22 yaşındaki Ali Narin, Suriye'de Kürtlerin denetimindeki Rojava'da, El Kaide güçleriyle girdiği çatışmada öldü. Bunu duyar duymaz taziye evine giderek Başkan Seyid Narin'e başsağlığı dileyen eski Başkan Abdullah Demirbaş'ın 2009 yılında PKK'ya katılan oğlu B.'nin ise halen Rojava'da bulunduğu belirtildi.

Eski Başkan Abdullah Demirbaş'ın oğlu B., 16 yaşındayken PKK'ya katıldı. Kandil, Gare ve Metina kamplarında kalan Demirbaş'ın oğlu 'Mirza Amed Sise' kod adlı B., Suriye'de iç savaş çıkmasından sonra Kürtlerin yoğun yaşadığı Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesine savaşmaya gitti. PKK'nın verdiği bu görevle B., Kürtlerin denetimi ele geçirdiği Rojova'ya saldıran El Nusra ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleriyle çatışmalara girdi.

Yeni Başkan Seyid Narin'in oğlu Ali Narin ise, 3 yıl önce PKK'ya katıldı. Narin'in 'Dilşad Amed' kod adı verilen oğlu Ali Narin de eski başkan Abdullah Demirbaş'ın oğlu B. gibi Suriye'deki Rojava bölgesine gönderildi. Rojava'nın Kobani Kantonu'nda son günlerde çıkan çatışmalarda görevli Ali Narin, geçen hafta çıkan bir çatışmada öldü.

Sur Belediye Başkanı Seyid Narin oğlu Ali'ye 1990'lı yıllarda PKK'ya katılan ve 1998 yılında Kuzey Irak'taki Gare Dağı'nda Peşmergeler ile girdiği çatışmada ölen amcasının oğlu Ali'nin isminin verildiği belirtildi.

Oğlu halen Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) saflarında bulunan eski belediye başkanı Abdullah Demirbaş, Ali Narin'in ölüm haberini duyar duymaz taziye evine gitti. Taziye evinde koltuğu devrettiği yeni başkan Seyid Narin'e başsağlığı dileyen Demirbaş, onunla birlikte oturarak başsağlığı dilemeye gelenleri hem karşıladı, hem de uğurladı.

SALİH MÜSLİM'İN OĞLU DA ÖLMÜŞTÜ

Suriye'de Kürtlerin denetimindeki 'Rojava'da Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Başkanı Salih Müslim'in oğlu Şervan Müslim de Kobani kentine 15 kilometre uzaklıktaki Fatina köyünde 9 Ekim 2013 tarihinde El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri ile girdiği çatışmada ölmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Demirbaş Sur Belediyesi Diyarbakır Ali Narin Politika Güncel Haberler

Misafir olarak geldiği köyde 65 yaşındaki amcasını cinsel organını keserek öldürdü

Misafir olarak geldiği köyde 65 yaşındaki amcasını cinsel organını keserek öldürdü

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş ile yeni anlaşma sağladı

Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş ile yeni anlaşma sağladı

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

500

Yorumlar (9)

19 mayısideal.1963@hotmail.com:

EY SAVCILAR NERDESİNİZ PKK TA KENDİSİ DEYİLMİ BU ŞAHIS .SUÇU ÖVME SUÇLUYU ÖVME SUÇ DEYİLMİ.YOKSA BU SUÇ SADECE VATANSEVERLER İÇİNMİ

11
27
yanıtYanıtla
egefilip.lenka@gmail.com:

ulan kiro ya bak ne konustugunu dahi bilmiyor bu seresfsize kim konusma hakki veriyor sanada senin oglunada senin kardesliginede barisininda .............

6
28
yanıtYanıtla
diyarbakırlıbrm_4921@hotmail.com:

zaten cocugunu daga günderip sonrada halktan nemalanıp geciniyorlar halkta korkuyor ne yapsın devlet yokki buralarda .g dogudaki bütün belediye başkanlarını pkk olmazssa coban bile olamazlar ..ama el mahkum ey devlet nerdesin

10
22
yanıtYanıtla
ali mertnmnkizilirmak@gmail.com:

dağa gönderiyor diyorsun sanki miami ye gönderiyorlar sen o koşulların nasıl ılduğunu biliyor musun

yanıt0
yanıt0
K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

KENDI OGULLARINI PKK YA GONDEREN HIC COCUKLARINI PKK YA KAPTIRANLARA YARDIM EDERMI.PKK NIN COCUK KACIRMA EYLEMLERININ BIZZAT ORGANIZATORLERI BUNLARDIR.

6
26
yanıtYanıtla
ali mertnmnkizilirmak@gmail.com:

nereden biliyorsun

yanıt0
yanıt0
T.C. İbrahim Uzunibrahimuzun39@hotmail.com:

ESKİ BDP YENİ HDP GÖRÜNÜŞTE PKK İLE ALAKALARININ OLMADIĞINI LANSE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR HALBUKİ TAMAMEN PKK NIN YANUNDA VE İÇİNDELER PKK DAN VE ÖCALAN CANİSİNDEN ALDIKLARI EMİRLERİ UYGULUYORLAR BAŞB AKAN İSE BUNLARA DESTEK VERMEKTE VE GÜÇLENMELERİNİ SAĞLAMAKTADIR. BU NEDENLE ÖCALAN İLE ARALARINDA BİR FARK YOKTUR. İKİSİ DE BU VATANI BÖLMEK İÇİN UĞRAŞAN KİŞİLER

9
21
yanıtYanıtla
140 ÜLKEYE DUYURU..AYRILDIK NOT AKP PKKmrv89k:

OSLODA MUTA İLE EVLENEN AKP PKK EVLİLİĞİ BİTTİ..AKP MEHİR VERMEDİĞİ GİBİ GELİN BAKİRE DEĞİL DİYE TAZMİNATIN ÜSTÜNE DE YATACAK GÖZÜ DÖNMÜŞ AKP HİÇ ALAKASI OLMAYAN OLAYLARDAN ÖTÜRÜ APOYU ASACAK

5
4
yanıtYanıtla
the three stoogeseminekilic06@hotmail.com:

cocuklarda babalarinin yolundan gidiyolar

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title