Haberler

Alman Terör Uzmanı: Batı, İslam Dünyasından Daha Acımasız

Güncelleme:

Alman terör uzmanı Jürgen Todenhöfer, son dönemde artan dinci terör eylemlerinden Batı'yı sorumlu tutarak "Batı, İslam dünyasından daha acımasız" dedi.

Üzerinde çalıştığı IŞİD kitabı hakkında birinci elden bilgi toplamak amacıyla Suriye ve Irak'a giden Alman terör uzmanı Todenhöfer, Batı'nın İslam dünyasından daha acımasız olduğunu öne sürdü.

"HRİSTİYAN BATI'NIN ŞİDDETE MESAFE KOYMASI GEREKMİYOR MU?"

El Kaide ve IŞİD gibi dinci teröre Batı ülkelerin tutumunun yol açtığını belirten Todenhöfer, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, "Müslümanlar terör ve şiddete mesafe koymalı" sözlerine, sosyal medya hesabından, "Başbakan Merkel, Cuma günü yaptığı açıklamada, Müslümanları teröre mesafe koymaya çağırdı, ancak önce Hristiyan Batı'nın şiddete mesafe koyması gerekmiyor mu?" diyerek yanıt verdi.

"SORUN İSLAM'DA DEĞİL, BİZİM SAVAŞLARIMIZDA"

Focus Online'de yer alan haberde Todenhöfer, "Sorun İslam'da değil, sorun bizim savaşlarımızda. Bu savaşlar terör üretme proğramları, İslam değil" ifadelerini kullanıyor.

Todenhöfer yaşanan terörü "Bizim barbarca petrol savaşlarımıza karşı, aşırı dincilerin barbarca yanıtı" olarak nitelerken, Batı'nın neden olduğu savaşlar olmasaydı, bugünkü dinci terörün olmayacağını söylüyor.

"EL KAİDE 3500, BUSH 500 BİN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ"

ABD'nin Irak'ı işgalinin IŞİD ve öncesindeki oluşumları ortaya çıkardığını belirten Alman terör uzmanı Todenhöfer, şu ifadeleri kullanıyor:

"Hiç bir Arap ülkesi, son 200 yıldır Batı'ya saldırmadı. Fakat Batı, birçok defa İslam ülkelerine saldırdı. Bin Ladin'in El Kaide'si 3 bin 500 kişiyi öldürdü. Fakat oğul Bush, sadece Irak savaşında 500 bin kişinin ölümüne neden oldu. Bu rakamlar, son yüzyılda Batı'nın çok daha acımasız olduğunu gösteriyor. Bu nedenle şiddetle ilişkisini gözden geçirmesi gereken İslam değil, Batı olmalıdır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Jürgen Todenhöfer Irak Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Haluk Levent BM konuşmasında İsrail'e ne dedi? 10 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 10 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 10 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 10 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? TİKTOK yasaklanıyor mu? 2024 TİKTOK kapatılacak mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 9 Mayıs Perşembe 2024? Olympiakos Aston Villa maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Olympiakos A.Villa maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (36)

YIL...:

İKİ YÜZLÜLÜK ETMEYİP KORKMADAN GERÇEĞİ HAYKIRAN. . . . . . . ALMAN TERÖR UZMANINA . . . . . . . YÜCE ALLAH cc İSLAM İLE ŞEREF BULMASINI . . NASİP ETSİN İNŞALLAH

38
2
yanıtYanıtla
işte Mobil-ANDROID:

bir kaç güne kalmaz yahudiler bunuda sustururlar.

24
0
yanıtYanıtla
Bir garip yolcuMobil-ANDROID:

objektif ve tarafsiz olduğu için Allah c.c bu adama iman nasip etsin amiiin

20
2
yanıtYanıtla
fbı:

uyanda balığa gidelim

16
1
yanıtYanıtla
gayserili:

Artik adamin hem kariyeri hem de hayati tehlikede.

16
1
yanıtYanıtla
ADAMIN BENINI YIKAMISLAR:

Bunun aciklamalari, pek inandirici deyildir, ya tehdit etmisler böyle konus diye yada bol miktarda rusvet yedirmisler, Dolaysiyle Amerika öldürmüs diye , bunlarinda öldürmesi normaldir , anlamina geliyor , bir nevi öldürmelerinden yana,

2
14
yanıtYanıtla
cihannMobil-ANDROID:

helal bee rabbim iman versin hakki haykiranin ayaklarini sabit kilsin

15
0
yanıtYanıtla
hakMobil-ANDROID:

allah seni hak yoluna yonlendirsin amin

13
1
yanıtYanıtla
vtndş:

hay ağzına sağlık. . .

13
1
yanıtYanıtla
47mobilWeb@haberler.com:

Ahhh ahh osmanliyi ozledik onlae olsaydi şimdi bi awrupanin anasini aglatirdi

6
8
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title