Haberler

Batı Akdeniz’in Antik Kentlerinde Caz Ezgileri

BAKA ile tarih sahnesinde Balkan ve Anadolu rüzgarı

Antalya'da, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Antalya Caz Festivali etkinlikleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) organizasyon sponsorlarından olmasıyla Burdur ve Isparta'da da gerçekleştirilecek. Klarnet, kanun gibi enstrümanları kullanan, geleneksel Balkan çingene ve Anadolu ezgilerini, caz tadında özgün yorumlayan Makedonya, Yunanistan, Türkiye ve Amerikalı üyelerden kurulu grup New York Gypsy All Stars'ın, 24 Temmuz'da Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki Psidia Antiocheia ile 26 Temmuz'da Burdur'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos antik kentlerinde konserleri, ücretsiz olarak izlenebilecek.

Bölgede kalkınmanın ekonomik boyutunun yanında sosyal ve kültürel boyutuna da önem veren Antalya, Burdur ve Isparta'nın kalkınma ajansı BAKA, 20 Temmuz'da başlayacak Antalya Uluslararası Caz Festivali etkinlerini bölgeye taşıyor. Balkan çingene ve Anadolu ezgilerini kanun, klarnet de kullandıkları caz yorumlarıyla tanınan New York Gypsy All Stars grubu, BAKA'nın sponsorluğunda, Isparta ve Burdurlu müzikseverlerle buluşuyor. Grup, Türk, Makedon, Yunanlı ve Amerikalı müzisyenlerden oluşuyor.

ÜNLÜLERLE AYNI SAHNEDE

Selim Sesler, Derya Köroğlu, Al di Meola, Brooklyn Funk Essentials, Ivo Papasov, Hüsnü Şenlendirici ve Vassilis Saleas ile beraber aynı sahnede çalan grubun lideri Türk-Makedon İsmail Lumanovski klarnetiyle, Taner Pınarbaşı kanunuyla, Avustralya'da doğan çocuk yaşlarda Türkiye'ye gelen Engin Günaydın vurmalı çalgılarda, '2010'un En İyi Latin Jazz Bas Gitaristi' unvanı bulunan Yunanlı Panagiotis Andreou bas gitarıyla, besteci ve aranjör Amerikalı Jason Lindner de keybourd ile sahne alıyor.

Katılımın ücretsiz ve tüm müzikseverlerin davetli olduğu Isparta ile Burdur'daki New York Gypsy All Stars grubunun konserleri, 24 Temmuz saat 20.30'da Yalvaç Pisidia Antiocheia Agustus Tapınağı'nda, 26 Temmuz saat 19.30'da da Ağlasun Sagalassos Antoninler Çeşmesi'nde başlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title