Haberler

Başmüzakereci Bakan Bağış, Darülaceze'de İftar Verdi

Güncelleme:

Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, İstanbul'un en güzel bahçelerinden biri olan Darülaceze bahçesinde 8. iftarını gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış'ın himayelerinde tarihî Darülaceze'de gerçekleşen programda, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ile birlikte, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır,  Milletvekilleri Ahmet Baha Öğütgen, Türkan Dağoğlu, sevilen sanatçılarımızdan Orhan Gencebay, Zerrin Özer, Nuri Sesigüzel, Züleyha, Turgay Başyayla, Gezegen Mehmet, Recep Tanyıldız, eski mili basketbolcu ve spor yorumcusu İbrahim Kutluay, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Musevi Cemaati onursal başkanı Bensiyon Pinto, Rum ortadoks ve Süryani cemaat liderlerinden Yusuf Sağ, Rinaldo Marmara, Vasil Liaze, Tatul Anuşyan, İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, çok sayıda gazeteci, işadamı, Darülaceze sakinleri unutulmaz bir iftar ve gece yaşadı.

Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan'ın refakatinde kurumu gezen Bağış çifti önce sakinlerin dairelerine giderek onlarla yakından ilgilendi. Sakinleri dinleyen Bakan Bağış,  hediyelerini verdi ve bayramlarını tebrik etti. Daha sonra Darülaceze'de 0-3 yaş çocukların bulunduğu yuvaya geçtiler. Çocukların isimlerine hazırlanmış hediyelerini veren Bağış çifti, sonrasında bahçede kurulan iftar sofrasındaki sakinlerle ve konuklarla sohbet etti.

Bakan Bağış, Darülaceze'de 8. Geleneksel Aile İftarını gerçekleştirdiklerini ve bu geleneği devam ettireceklerini söyledi. Bu kurumun camisiyle, kilisesiyle havrasıyla bir bütün olduğunu, 118 yıldır hayırseverlerin desteğiyle yaşayan Darülaceze'nin ve buradaki sakinlerin unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Bağış, burada yaptıkları iftar ile hem ihtiyaç sahiplerinin gidebilecekleri bir yer olduğunu, hem de hayır yapmak isteyenlerin hayır yapacakları bir kurum olduğunu hatırlatmak adına çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade etti. "Burada yaşayan büyüklerimize Sayın Başbakanımızın ayrı bir muhabbeti var. Kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bu mekânla ilgili çok önemli çalışmaları olmuş. Fırsat buldukça buraya uğrar. Kendisi gelemediği zamanda selamlarını gönderir. 1895'ten bu yana 70 binin üzerinde bakıma muhtaç insan buradan geçmiş, devletin, milletin hassasiyetiyle kucaklaşmıştır.".dedi.

İftar yapıldıktan sonra sanatçı Züleyha'nın konseriyle program devam etti. Konserde Turgay Başyayla da sevilen türkülerden bir demet sundu. Büyük üstad Orhan Gencebay'ın son kaseti için bestelediği bir şarkının sözlerini okuması büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevzat Bayhan Egemen Bağış Darülaceze İstanbul Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi? Celtic St.Mirren maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Celtic St.Mirren maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title