Haberler

Bakanlık, Kadın Sanığa Karşı Müdahil Olmak İstedi

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, iki kez evlenmesine rağmen eşlerinden hep şiddet görüp hayal ettiği mutluluğu yakalayamayan Gamze Nur Özcan'ı boğazını keserek öldüren kayınvalide Süphan P.Ö.'ye karşı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da davaya...

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, iki kez evlenmesine rağmen eşlerinden hep şiddet görüp hayal ettiği mutluluğu yakalayamayan Gamze Nur Özcan'ı boğazını keserek öldüren kayınvalide Süphan P.Ö.'ye karşı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da davaya müdahil olmak istedi. Daha önce hep şiddet gören kadınların yanında yer alıp erkek sanıklara karşı davalara müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu kez bir kadına karşı, öldürdüğü gelininin çocukları adına müdahil olmak istemi kabul edilmedi.

Geçen mart ayında meydana gelen olayda, eşinden şiddet gördüğü için olay tarihinden üç gün önce yeni evine taşınan 27 yaşındaki Gamze Nur Özcan, ziyarete gelen kayınvalidesi 40 yaşındaki Süphan P.Ö. ile tartıştı. Tartışma sırasında Süphan P.Ö., bıçakla gelini Gamze Nur Özcan'ı, 3 yaşındaki torunu D.Ö.'nün gözleri önünde, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladıktan sonra boğazını da keserek öldürdü. Kayınvalidesine "Anne yapma diye" diye yalvarmasına rağmen öldürülen Gamze Nur Özcan'ın cesedini ilk evliliğinden olan oğlu 9 yaşındaki oğlu B.K. eve gelince buldu.

İşlediği cinayetten sonra kaçan Süphan P.Ö., olay yerinden 100 kilometre uzaklıktaki Urla'ya kadar olan kamera kayıtlarından yola çıkan polis tarafından kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınıp, emniyete getirildiğinde sürekli gülen Süphan P.Ö.'nün, ayrı yaşamasına rağmen oğlundan ve kendisinden sürekli para istediğini öne sürdüğü Gamze Nur Özcan'ı, bu yüzden kızdığı için öldürdüğü anlaşıldı. Süphan P.Ö., polisin banyoda bulduğu ve yıkanmasına rağmen özel cihazla üzerinde kan olduğu saptanan, olayda kullandığı bıçakla, ayaklarındaki nasırları kestiğini ileri sürdü.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ, MAHKEME REDDETTİ

Olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından Süphan P.Ö. hakkında Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Öldürülen Gamze Nur Özcan'ın iki çocuğu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, yetiştirme yurduna yerleştirildi.

Anneleri öldürülen çocuklar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı mahkemede de devreye girdi. Daha önce hep şiddet gören kadınları savunup, erkek sanıklara karşı davalara müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu kez ise bir kadın sanığa karşı öldürülen Gamze Nur Özcan'ın çocukları için müdahil olmak amacıyla başvurdu. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Şimdi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davanın Yargıtay aşamasında, yeniden müdahil olmak için başvurabileceği öğrenildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gamze Nur Çiğli İzmir Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title