Haberler

Bakanlar Çelik ve Yıldırım, Suriyelileri ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Harran'daki konteyner kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Harran'daki konteyner kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti.

Bakanlar Çelik ve Yıldırım, Süleymanşah Konaklama Tesisi'ni ziyaret ederek, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin de desteğiyle organize edilen "Bir Oyuncak Bir Tebessüm" projesi kapsamnda toplanan oyuncakların dağıtım törenine katıldı.

Kampta kalan Suriyeli çocukların okuduğu Türkçe ve Arapça şiirlerin ardından konuşan Bakan Çelik, buradakilerin bayramını kutladı.

Çocukların okuduğu şiirlerle duygulandığını aktaran Çelik, Allah'ın kimseyi vatansız ve meleket hasretiyle bırakmamasını temenni etti.

Suriyelilerin vatanlarından ayrılmak zorunda kalmasının acı olduğunu belirten Çelik, şunları kaydett:

"Suriyeli kardeşlerimiz için bu bayram nasıl hüzünlüyse 76 miyon Türk vatandaşı için de aynı şekilde hüzünlü bir bayramdır. Memen yanı başımızda, sizin ülkenizde zalim yönetim, çocuklara oyuncak değil, bomba dağıtıyor. Biz onların yüzünde o tebessümü anlık da olsa görmek için oyuncak dağıtıyoruz, onların oyunlarına oyuncak katıyoruz. Hiç üzüntü içinde olmayın, dünya hayatında, ülke hayatında iniş çıkışlar olacak, zalimlerin sonu bellidir. Onlar gerekli cezayla karşı karşıya kalacak."

Savaşta hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını ifade eden Çelik, Türkiye'nin devletiyle milletiyle Suriyelilerin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım -

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Suriye halkının Kurban Bayramı'nı daha mutlu ve huzurlu kutlamasını arzuladığını belirterek, evlerinden uzakta bayram geçiren Suriyelileri Türkiye'de misafir etmekten bahtiyarlık duyduklarını aktardı.

Suriye'de yaşanan anlamsız savaşın üzerinden üç yıl geçtiğini ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yüz binin üzerinde mahsun insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan evinden, barkından uzaklaştı, göcebe hayatı yaşıyor. Suriye yönetimi, ülkesini, milletini düşmanlarından korumak için yıllarca dişinden, tırnağından artırarak aldığı silahların bir gün dönüp, kendilerini vuracağını hiç ama hiç düşünmemiştir. Baş düşmanına tek bir kurşun bile sıkmayan zalim yönetim, kendi vatandaşına acımasızca her türlü silahı yönetmekten, toplarıyla, tüfekleriyle, kimyasal bombalarıyla masum insanları, çocukları şehit etmekten geri kalmadı. Başından beri Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de zalim yönetimin mazlum halka karşı yaptığı bu eziyetin, anlamsız zulmün karşısında bütün dünyaya sesini duyurmak için ve bu anlamsız savaşı sona erdirmek için her türlü mücadeleyi veriyor. Çünkü zulüm görenlerin, sesiz yığınların sesi olmayı herzaman Türkiye olarak şiar edindik ve bu tutumumuzu, bu anlamsız savaş bitinceye kadar da sürdüreceğiz."

Bakan Yıldırım, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi ile gerçekleştirdikleri "Bir Oyuncak Bir Tebessüm" projesinde, Türkiye'de bulunan ve Suriyeli sığınmacıların kaldığı 21 kampta 81 bin çocuğun oyuncakla buluşacağını, hüznün tebessüme dönüşeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakanlar Çelik ve Yıldırım, oyuncak dağıttıkları çocuklarla bir süre sohbet etti.

Bakanlar daha sonra Harran ilçesine geçerek, buradaki konteyner kentte kalan Suriyeli çocuklara da oyuncak dağıttı.

Çelik ve Yıldırım'a, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan ve Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım da eşlik etti.

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım

-Harran'daki konteyner kent

-Suriyeliler

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım İlhami Yıldırım Faruk Çelik Harran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title