Haberler

Bakan Yılmaz, Hazro'da

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın menfaati söz konusu olduğunda herkes ile işbirliği yaptıklarını belirtti.

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın menfaati söz konusu olduğunda herkes ile işbirliği yaptıklarını belirterek, "Yeter ki insanımıza bir fayda üretelim, hayatını kolaylaştıralım. Aynı anlayışı yerel yönetimlerden de bekliyoruz. Yerel yönetimler Diyarbakır'ın menfaati söz konusu olduğu zaman siyaseti bir kenara bırakıp, bu menfaatin gereğini yapmak zorundadırlar. Yapmazlarsa da Diyarbakır ve Hazro halkının bunun hesabını sorması lazım" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili adayları M. Selim Ensarioğlu, Seyyid Haşim Haşimi, Dürdane Yalar, Ali İhsan Merdanoğlu, Mustafa Elgörmüş, Netice Arslan, Alaattin Parlak, Abbas Barış, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile birlikte Hazro İlçesini ziyaret etti. Hazro İlçe Kaymakamı Sercan Gökdemir'den, Hazro İlçesi'ndeki çalışmaları ve projeler hakkında brifing alan Bakan Yılmaz, sorunları ve sıkıntıları tek tek not aldı.

Hazro süreçle birlikte yaralarını saracak

Bakan Yılmaz, Kaymakamlıkta yaptığı konuşmada, Hazro'nun çok büyük sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, "Hangi ilçemiz, hangi beldemiz geçmişte büyük sıkıntılar yaşamışsa bu çözüm sürecinde huzur ortamında en fazla istifade edecek ilçelerimiz de bunlar olacak. Geçmişte ne kadar büyük sıkıntı yaşanmışsa bedel ödenmişse bu çözüm ve huzur ortamında istifa edecek. Yaralarını saracak ve inşallah ciddi bir şekilde kalkınacak ve gelişecek. Huzur ve güvenin olmadığı bir yerde ekonomiyi ve güveni sağlamak mümkün değil. Gerçekçi olmamız lazım. Biz kamu yatırımlarını ortam ne olursa olsun yapıyoruz. Ama kamu yatırımlarla bir bölgenin istenilen düzeyde gelişmesi mümkün değil. Kamunun yanına mutlaka özel yatırımları koymamız lazım. Turizmi daha fazla destekleyip insanların gelerek, kültürel yerleri daha fazla değerlendirmesini, tarım potansiyelinin harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Hayvancılık ve meyveciliği geliştireceğiz. Diğer taraftan Hazro'nun çok iyi terzileri var. Niye burası konfeksiyon ve tekstil merkezine dönüşmesin. Bunları bizim geliştirmemiz lazım. Ama hepsinin temelinde huzur ve güven ortamı var. Kararlı bir şekilde hükümetimiz sürdürdüğü çözüm süreci tamamlanınca buralarda çok farklı bir canlanmayı da hep beraber göreceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cevdet Yılmaz Haşim Haşimi Diyarbakır Hazro Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title