Haberler

Bakan Yıldırım, Karayolu 1. Ulusal Kongresi'ne Katıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 22 Temmuz Seçimlerinde Köyleri Dolaşırken Yaşlı Bir Köylünün Kendisinden Adsl Bağlantısı İstediğini Anlatarak, "'Bu Köyde Adsl Çekmiyor' Dedi. 'O Ne Amca' Dedim. 'Yazık Evladım, Bakan Olmuşsun Ama Adsl'yi Bilmiyorsun' Dedi. 'Ne Yapacaksın Adsl'yi' Dedim. 'Sen Messenger Diye Birşey Duymadın mı?' Dedi. 'O Ne?' Dedim. 'Vah Başıma, Kimleri Bakan Yapıyorlar' Dedi. İ...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 22 Temmuz seçimlerinde köyleri dolaşırken yaşlı bir köylünün kendisinden ADSL bağlantısı istediğini anlatarak, "'Bu köyde ADSL çekmiyor' dedi. 'O ne amca' dedim. 'Yazık evladım, bakan olmuşsun ama ADSL'yi bilmiyorsun' dedi. 'Ne yapacaksın ADSL'yi' dedim. 'Sen messenger diye birşey duymadın mı?' dedi. 'O ne?' dedim. 'Vah başıma, kimleri bakan yapıyorlar' dedi. İnsanımızın küreselleşmede bilişim, bilgi çağında artık talepleri de değişti" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Karayolu 1. Ulusal Kongresi'ne katıldı. Burada bir açılış konuşmayı yapan Bakan Yıldırım, ulaştırma ve haberleşmenin ülkelerin gelişme seviyesini gösteren, ülkede yaşayan insanların yaşam standardını artıran ve küresel rekabette yer almayı sağlayan en önemli alt yapı hizmetleri olduğunu söyledi. 'Ulaşamadığın yer senin değildir' düsturundan hareketle cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ulaşım alt yapısını güçlendirmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Yıldırım, 2012 ve 2023 stratejisini hazırlamakta olduklarını da bildirdi. Karayollarında son 5.5 yılda önemli hamleler yaptıklarını anlatan Bakan Yıldırım, KÖYDES Projesi'ne de değindi. Önümüzdeki birkaç yılda bütün köy yollarının sathi kaplamalı hale dönüşeceğini ifade eden Yıldırım, "İnsanları bulunduğu yerde tutmak istiyorsak, nüfusun dengeli dağılmasını istiyorsak bölgeler arasıdaki alt yapı farklılıklarını da gidermemiz lazım. Bu sosyal devlet olmanın gereğidir" dedi. 22 Temmuz seçimleri öncesinde köyleri dolaşırken yaşadığı bir anısını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İhtiyar bir amcaya 'yol su telefon ne istiyorsun?' dedim. 'Geç evladım bunları' dedi. 'Bu köyde ADSL çekmiyor'... 'O ne amca' dedim. 'Yazık evladım, bakan olmuşsun ama ADSL'yi bilmiyorsun' dedi. 'Ne yapacaksın ADSL'yi' dedim. 'Sen messenger diye birşey duymadın mı?' dedi. 'O ne?' dedim. 'Vah başıma, kimleri bakan yapıyorlar. Evladım torunum İsviçre'de, ben burada. Bilgisayardan bağlanıyoruz. O benim resmimi görüyor ben onun resmini görüyorum aynı zamanda da konuşuyoruz' dedi. 'Bizim köyde yok, kasabaya gidiyorum' dedi. İnsanımızın küreselleşmede bilişim, bilgi çağında artık talepleri de değişti. Yol isteme işi artık geniş bant hızlı iletişim otoyollarına dönüştü. Bunu görmezden gelemeyiz." "EK KAYNAK OLUŞTURMA SORUNUMUZ YOK" Kongrede bulunan müteahhitlerin de kendilerinden bir şeyler duymak istediğini dile getiren Bakan Yıldırım, idareye duydukları güvenden dolayı karayolu yüklenicilerine teşekkür etti. "Ödenek vardır, yoktur demediniz. Ülkenin yollarını yaptınız, insanların gönüllerini yaptınız. Ama işiniz bitmedi" diyen Yıldırım, müteahhitlere seslenerek, "52 katrilyonluk projeye başladık, yolda kalmayacak, yapmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam. Bu çok önemli. Para konusunda hiç endişeniz olmasın. Geçmiş yıllarda nasıl idare taahhütlerini yerine getirdiyse, bu sene de aynı şekilde yerine getirecek. Geçen yıldan kalan istihkaklar 1 milyar YTL'nin üzerindeydi. 613 trilyona inmişiz. Sanıyorum önümüzdeki 10-15 gün içerisinde büyük oranda eriteceğiz. Bunu, yeni sezonu daha etkin kullanmak için yapacağız. Arkadaşlarımız şantiyelerini açmada asla ve asla tereddüt göstermesinler. Bakanlık olarak sizin arkanızdayız. Ödeneklerle sınırlı kendinizi düşünmeyin. Tam yol devam. Yolları yapacağız. Çünkü vatandaşımızın yolunu açacağız. Ufkunu açacağız, geleceğini aydınlatacağız. Görevimiz bu. Kim önümüze taş koyarsa moloz yığarsa bu molozları da temizleyerek yolları açmaya devam edeceğiz. Sizler aynı kararlılıkla çalışmalarınıza devam edeceksiniz. Biz de geçmişte olduğu gibi sizlere destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Karayolları çalışmalarına ek kaynak oluşturma çalışmalarında herhangi bir sorun olmadığını vurgulayan Bakan Yıldırım, "Gerekli ek kaynakları sağlayacağız ve bu sene sadece karayolları yüklenicilerinin taahhüdündeki değil, ayrıca karayolları ve diğer kuruluşların müşterek imkanlarıyla, valiliklerle birlikte de 3 bin kilometreye yakın bir yol projemiz var. Onun da çalışmalarını başlattık" dedi.

Yüklenicilerin önünde 26 katrilyon, 3 bin kilometrenin bu seneki kısmı ile birlikte 30 katrilyonluk bir proje olduğunu belirten Yıldırım, "Bu projelerin en azından valiliklerin, diğer kurumların yaptığı kısmı 5 katrilyon sayarsak, 5 katrilyon da sizinki; 10 katrilyonluk bir bütçeden bahsediyoruz. Bu sene karayollarında bugüne kadar yaptığımız işlerin derlenip toplanması ve ulusal koridor oluşturulması yönünde ciddi bir toparlanma yılı olacak. Hedefimizi koyduk, planlarımızı da buna göre yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Stokta 5 büyük proje daha olduğunu ve Türk özel sektörünün bu denli projeleri hiçbir ortaklığa ihtiyaç duymadan gerçekleştirecek tecrübe ve birikime sahip olduğunu kaydeden Yıldırım, kamu imkanlarıyla bu projeleri yapmaya kalksak bekliyor bekliyor, şişiyor. Bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Hedefimiz elimizdekileri eritmek. Yeni ve büyük fizibilitesi olan projeleri kamu-özel sektör işbirliğiyle yapmak. Ama hala ihtiyaç olan ve ekonomik olarak cazip olmayan projeleri yine kamu desteğiyle yapacağız" dedi.

(MÜG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title