Haberler

Bakan Çavuşoğlu'nun Dünya Akreditasyon Günü Mesajı

ANKARA (İHA) – AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu yıl altıncısı kutlanan "Dünya Akreditasyon Günü"nde 2014 yılının teması, ‘Akreditasyon: Enerji temininde güven’ olarak belirlenmiştir.

ANKARA (İHA) – AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu yıl altıncısı kutlanan "Dünya Akreditasyon Günü"nde 2014 yılının teması, 'Akreditasyon: Enerji temininde güven' olarak belirlenmiştir. Bu vesilesiyle, ülkemizdeki ve uluslararası alandaki paydaş kurum ve kuruluşların, üretici, tüketici ve özellikle bu yılın teması olan enerji sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlarımızın 9 Haziran Dünya Akreditasyon Gününü kutlarım" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Dünya Akreditasyon Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "9 Haziran, Dünya Akreditasyon Günü olarak her yıl dünya çapında kutlanmakta ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) tarafından belirlenen bir konu üzerinde farkındalık artırılmaktadır. Bu yıl altıncısı kutlanan "Dünya Akreditasyon Günü"nde 2014 yılının teması, "Akreditasyon: Enerji temininde güven"olarak belirlenmiştir. Globalleşen dünyamızda artan enerji ihtiyacı ve tüketimi birçok değişikliği de beraberinde getirmiş, yeni kaynakların, yöntemlerin ve çözümlerin üretilmesine yol açmıştır. Çağımızın vazgeçilmez unsuru olan enerjinin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir şekilde tüketicilerin kullanımına sunulması çok önemli hale gelmiştir. Bu çerçevede uygunluk değerlendirme hizmeti veren laboratuvar, muayene kuruluşu ve belgelendirme kuruluşlarının hem geleneksel hem de yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji tedarik edilmesinde oynadıkları rol gitgide artmaktadır. Akreditasyon kurumları da bu alandaki uygunluk değerlendirme faaliyetlerine güven ortamının oluşmasına katkıda bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Çevrenin, Avrupa Birliği Müktesebatında iki bağımsız faslı teşkil etmekte olup AB uyum sürecinde pek çok düzenlemeyi içerdiğini bildiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Malların Serbest Dolaşımı faslında da AB'nin pek çok teknik düzenlemesi bulunmaktadır. Tüm bu düzenlemelerde, özellikle kaliteli ve sürdürülebilir enerji temininde akreditasyon sisteminin gerekliliği ve sağladığı fayda açıkça belirtilmektedir. Akreditasyon; uygunluk değerlendirme kuruluşlarının faaliyetlerini tarafsız, bağımsız ve yetkin bir şekilde yapmalarını uluslararası standartlar çerçevesinde yapılan denetimlerle garanti altına alır. Yapılan test ve kalibrasyon sonuçları ve düzenlenen uygunluk raporları ve sertifikalar ile genel olarak akreditasyon süreci, kamu veya özel sektör, üretici veya tüketici tüm kesimlerin enerji tedarikinde ihtiyaç duyduğu güveni sağlamaktadır. Ülkemizde 2001 yılından bu yana Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından sunulan akreditasyon hizmeti sonucu, laboratuvarlar, muayene kuruluşları, ürün, personel ve yönetim sistemleri belgelendirme kuruluşlarından oluşan bine yakın kuruluş akredite edilmiştir. Sunduğu uluslararası kabul görmüş akreditasyon hizmeti ile TÜRKAK, üretici, sanayici ve ihracatçılarının uygunluk değerlendirme alanında dış ülkelere bağımlılığını sona erdirmiş, ayrıca ülkemizde üretimin kalite ve standartlarının yükseltilmesine ve ihracatın artmasına katkı sağlamıştır. Bu vesilesiyle, ülkemizdeki ve uluslararası alandaki paydaş kurum ve kuruluşların, üretici, tüketici ve özellikle bu yılın teması olan enerji sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlarımızın 9 Haziran Dünya Akreditasyon Gününü kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Akreditasyon Kurumu Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title