Haberler

Bakan Binali Yıldırım'ın İzmir'den Aday Olacağı İddiası

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: "Tahmin ediyorum ki isim belirlendi ancak resmi olarak açıklanmadığı için bir isim zikredemiyoruz" "Bu sürecin İzmir için de kasım sonuna kadar netleşeceğini d...

RAMAZAN ERCAN - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceği iddialarıyla ilgili, "Tahmin ediyorum ki isim belirlendi ancak resmi olarak açıklanmadığı için bir isim zikredemiyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü'nün Haber Masasına konuk olan Akay, 1 Ekim'de AK Parti Genel Merkezinin ilanıyla seçim sürecini başlattıklarını, şu ana kadar 156 kişinin belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu anlattı.

Belediye başkan adaylarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 10 kişilik bir heyetin tespit ettiğini, kasım ayı sonu itibarıyla da bunun kamuoyuyla paylaşılacağını tahmin ettiğini dile getiren Akay, şöyle konuştu:

"Resmi açıklama olmamakla birlikte uzun süredir zikredilen isimler netleşmeye başladı. 10 büyükşehir belediye başkanımız vardı. Onlarla büyük ihtimal devam edileceği kanaati var. Büyükşehirler belli olduktan sonra illerin belediye başkan adayları belli olacak. Bu sürecin İzmir için de kasım sonuna kadar netleşeceğini düşünüyoruz. Büyükşehir belediye başkan adayı belli olduktan sonra ilçe belediye başkanları konusunda mutlaka çalışacağı kadroyu sayın başkanın belirleyeceğini düşünüyoruz. Biz şu anda en doğru adayın tespiti noktasında çalışma yapıyoruz."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday olacağı yönünde haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine Akay, şu yanıtı verdi:

"Tahmin ediyorum ki isim belirlendi ancak resmi olarak açıklanmadığı için bir isim zikredemiyoruz. Tabii internete düşen isimler var. Ama kesin net açıklama olmadığı için bizim de açıklama yapmamız doğru olmaz. Teşkilatlarda sayın bakanımızın adaylığıyla ilgili yüksek bir talep var, kamuoyunda da böyle bir talep var. Ama bu konudaki karar sayın bakanımızın ve başbakanımızındır. Sayın bakanımızın yaptıklarına herkes şahit. Sayın bakanımız aday olursa İzmir 5 senede çok farklı bir yere gelir. Çok fazla yorum yapmak istemiyorum. İsimler birkaç gün sonra açıklandıktan sonra düşüncelerimizi paylaşalım. Teşkilatlarda o konuda bir beklenti var. Ama sonuçta isim zikredilmeden, açıklanmadan bir şey söylememiz doğru olmaz. "

"Oy farkı kapandı"

Binali Yıldırım'ın 2011 seçimlerinde İzmir'den aday olmasının AK Parti'nin oylarını yükselterek CHP ile aralarındaki puan farkını büyük ölçüde kapattığını vurgulayan Akay, böyle bir adaylığın söz konusu olması halinde aynı ivmenin sandığa yansıyacağına inandığını ve büyükşehir belediyesini rahatlıkla kazanacaklarını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçen yerel seçimlerde aday olmasıyla CHP'nin kazanamayacağı birçok ilçede seçimi kazandığına dikkati çeken Akay, aynı avantajın Yıldırım ile AK Parti'ye geçeceğine işaret etti.

Hedef 30 ilçe

2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin 7 belediye başkanlığı bulunduğunu, şu anda sadece Bayındır ilçesinde olduklarını anlatan Akay, kaybettikleri belediyelerde 2011 genel seçimlerinde birinci parti olarak çıktıklarını, yapılan anketlerde de birçok ilçede ilk sırada yer aldıklarını kaydetti.

Ömer Cihat Akay, "30 ilçeyi alırız diye düşünüyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Ömer Cihat Akay Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title