Haberler

Bağımlılıkla Mücadele Eden Kuruluşlar Ödüllendirildi

Bursa Valiliği ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelinde bağımlılığa karşı gösterilen mücadelede emeği geçen kişi ve kuruluşlara yönelik ödül töreni düzenledi.

'Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende uyuşturucuyla savaşta yapılan çalışmalar ele alınırken, il genelinde uyuşturucuya karşı mücadele gösteren kişi ve kuruluşlar da ödüllendirildi. Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Efrail Atıcı'nın yanı sıra il protokolü yer aldı. Uyuşturucu ile mücadelede gösterdiği duyarlı davranışlardan dolayı toplumun çeşitli kesimlerinden kişi ve kuruluşlara plaketleri verilirken, Sivil Toplum Kuruluşlarından; Bursa Birlik Vakfı, İhsander, Semerkand Vakfı, Çelebi Mehmet Gençlik ve Spor Kulüpleri Federasyonu gerçekleştirdikleri farkındalık çalışmalarından dolayı ödül aldı.

Uyuşturucuyla mücadelenin toplumsal bir güvenlik meselesi olduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, ' Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede sadece resmi ve gayri resmi sivil toplum kuruluşları ile değil, toplumun bütün fonksiyonlarıyla beraber hareket etmeliyiz' dedi. Bu kapsamda uyuşturucu ile mücadeleye merkez ilçelerin yanı sıra diğer ilçelerde de devam edileceğini belirten Bulut, 'Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda ilçelerimizde de ilçe uyuşturucu düzenleme kurulları oluşturacağız. Bu sayede ilçelerimizde kaymakam arkadaşlarımız ile beraber uyuşturucu ile mücadeleyi sahaya inerek en yakın şekilde takip edebileceğiz' şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelede güvenlik güçlerinin önleme, basının da farkındalık anlamında yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu ifade eden Bulut, 'Bu kapsamda güvenlik güçlerimize ve basınımıza yaptığı operasyonlar ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İşin tedavi kısmında ise AMATEM VE ÇEMATEM poliklinikleri bulunuyor. Buralarda görevli sağlık personeli arkadaşlarımıza da bağımlı insanların tekrar hayata döndürülmesine yardımcı oldukları için gayretli çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum' dedi.

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR

Toplantıda konuşan Bursa Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Efrail Atıcı ise, uyuşturucu bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek bağımlı kişilerin konu hakkında aile hekimlerinden kendilerini bilgilendirme ve yönlendirmesini isteyebileceklerini söyledi. Madde bağımlılığı ile mücadelede en önemli faktörün madde bağımlılığının yol açtığı fiziksel, ruhsal, toplumsal sorunlar hakkında bilgili olmak ve eğitimden geçmek olduğunu vurgulayan Dr. Atıcı, ' Özellikle çocuklar bağımlılık yapan maddelerden korunmazsa toplumun geleceği riske atılmış olur. Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmanın en iyi yolu, ona hiç başlamamaktır' ifadelerini kullandı.
Tören yapılan konuşmaların ardından, son olarak uyuşturucuyla mücadelede emeği geçen kişi ve kuruluşlara plaketlerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Çelebi Mehmet Yalçın Bulut Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title