Haberler

Azerbaycanlı Öğrenciler, Aa ve TRT'de Eğitim Görecek

Azerbaycanlı öğrenciler, AA ve TRT'de eğitim görecek- Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi'nden 10 öğrenci, Türkiye'de bir hafta eğitim alacak Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) Gazetecilik Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinden en başarılı 10 kişi, Türkiye'de bir hafta eğitim görecek.

Azerbaycanlı öğrenciler, AA ve TRT'de eğitim görecek- Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi'nden 10 öğrenci, Türkiye'de bir hafta eğitim alacak Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) Gazetecilik Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinden en başarılı 10 kişi, Türkiye'de bir hafta eğitim görecek. Öğrenciler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Anadolu Ajansı (AA), Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşavirliği, Azerbaycan Matbuat Şurası (AMŞ) ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kitle İletişim Araçlarına Devlet Desteği Fonu (KİVDF) tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Medya İlişkileri Projesi (TAMEP) çerçevesinde 8-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye'de bir haftalık eğitim ve seminer programına katılacak.Proje, Azerbaycan medya sektörünün tecrübe kazanmasına yardımcı olmayı ve iki ülke arasındaki medya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik süreçleri desteklemeyi amaçlıyor.AA, TRT ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitim programlarına katılacak öğrenciler, Türkiye'ye gitmeden önce TİKA'nın Bakü Ofisi'ni ziyaret etti.TİKA Bakü Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, öğrencilerle yaptığı toplantıda TİKA'nın faaliyetleriyle ilgili bilgi vererek, TAMEP kapsamında daha önce yapılanları anlattı. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Polat, TAMEP'in altı aşamadan oluştuğunu ve bu aşamalardan üçünü daha önce hayata geçirdiklerini bildirdi.Daha önce Azerbaycanlı gazetecilerin AA Haber Akademisi'nde ve TRT'de eğitim gördüğünü ve Bakü'de e-yayıncılık konferansı düzenlediklerini hatırlatan Polat, şöyle konuştu: "Şimdi de Gazetecilik Fakültesi'nde okuyan en başarılı 10 öğrenciyi bir haftalığına Türkiye'ye götüreceğiz. Azerbaycan ve Türkiye, tek millet, iki devlet. Bu tek milletin gazetecilerinin de aynı dili konuşması ve aynı şeylerin farkında olması önemli. Dolayısıyla bu genç kardeşlerimiz, ortak medeniyetimiz, ortak çıkarlarımızı korumak adına önemli işbirliğinin aktörleri olacak. Bu konuda Anadolu Ajansı, TRT ve Basın Yayın Enformasyon kurumu ile ilgili Azerbaycan kurumlarına teşekkür ederim." -

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Bakü Devlet Üniversitesi Anadolu Ajansı Azerbaycan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title