Haberler

Avukatların "Tahliye Kararı Uygulansın" Başvurusu da Reddedildi

Güncelleme:

Karaca ve tutuklu polislerin avukatları, sanıklar için verilen tahliye kararının uygulanması için nöbetçi savcıya başvurdu. Savcı, kararı inceledi ve tahliyeyi reddetti.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamında yapılan operasyonlarda tutuklanan aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu yaklaşık 70 polis ile ilgili İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının, İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ile "yok hükmünde" sayılması üzerine üzerine şüpheli avukatları bugün nöbetçi İnfaz Savcılığı'na müracaatta bulundu.

Şüpheli avukatları, 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının uygulanması için nöbetçi Savcı Orhan Güldiker'e başvurdu. Savcı Orhan Güldiker'in başvuru üzerine mahkeme kararlarını incelemeye aldığı öğrenildi. Ancak bir süre sonra avukatlardan Savcı Güldiker'in tahliye kararını reddettiği bilgisi geldi.

İşte avukatların Twitter'dan yaptığı o açıklamalar:

"MAALESEF SAVCI BEYİN KANAATİ OLUMSUZ"

Avukat Kemal Şimşek: "Maalesef savcı beyin kanaati olumsuz. Tahliye kararı uygulamaya konmuyor. Yazık çok yazık. Bir savcının, bir mahkeme kararını denetleme yetkisi yoktur. Kaldı ki kişi hürriyetini ilgilendiren bir konuda mahkeme talimatıyla bağlı.."

"DOSYAYI İNCELEYEN SAVCI TAHLİYEYE İZİN VERMİYOR"

Avukat Sıddık Filiz ise şunları paylaştı;

"Adliyedeyiz. Dosyayı inceleyen savcı, mahkeme kararına ret verdi. Tahliyeye izin vermiyor. Savcı resmen suç işliyor. Anayasa'nın madde 138'i lütfen okuyon ve yayın. Bakın ne diyor, "Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili bir beyanda bulunamaz. Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme karalarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez."

"SAVCILIĞIN MAHKEME KARARINI UYGULAMAMAK GİBİ SORUMLULUĞU YOK"

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, adliye binası dışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararının İnfaz Savcılığı'ndan Silivri Cezaevi'ne gönderilmediğini belirten avukat Duran, "Dün akşam bildiğiniz üzere nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'nın kendisine mahkeme kararını uygulatmamak ve Silivri Cezaevi'ne gönderilmemesi için talimat verdiğini söyleyerek bizimle görüşmemişti. Görüşmekten kaçtığını gözlemledik. Bugün sabah itibariyle bugünkü nöbetçi Savcı, kararları infaz etmek üzere önüne konulduğu zaman yine dünkü yaşanan baskı sürecinin devam ettiğini gözlemledik. Cumhuriyet Savcısı bir tarafta Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını uyguladığından dolayı sürgün edilme, cezalandırılma yada kararı uygulamayarak kanuna karşı gelme arasında tercih yapmak durumunda bırakılıyor. Yargımız adına, gelinen bu durum adına utanç duyuyorum. Cumhuriyet Savcılığı'nın mahkeme kararını uygulamamak gibi bir yetki, görev ve sorumluluğu yok" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi hidayet karaca istanbul Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

500

Yorumlar (62)

CengizMobil-IOS:

Hukukun öldüğünün kanıtı. Birde başkanlık sistemini düşünün?

18
9
yanıtYanıtla
durustmobilWeb@haberler.com:

İnadina akp

13
14
yanıtYanıtla
insafffff:

buradaki masumlara atıp tutan herkese sesleniyorum allah sizi bu insanların maruz kaldığı sıkıntılardan daha fazlasıyla sarssın inş. . . . . . . . . . . da görelim

4
20
yanıtYanıtla
KOMEDYEN METO:

BU DEVLETİN SAVCISI BİLE KENDİNDEN KORKUYOR . AKSİ BİR KARAR VERDİĞİNDE BAŞINA NELER GELECEĞİNİ İYİ BİLİYOR. BÖYLE DEMOKRASİ OLMAZ OLSUN.

18
6
yanıtYanıtla
PARALEL SAFSATASİmobilWeb@haberler.com:

bu haksizliklarin hesabini haziran secimlerinde soracagiz. Akp nin bu zulumleri yetti artik, muhterem hocaefendimizin dualari ve tevekkelallah deyisi yetecektir bunlari yok etmeye. Cemaatimizin temiz ve pak inananlari umitsizlik yasamayin sakin, hocaefendimiz mujdeyi vermistir kurtulus yakindi akp zulmunden. Oylarinizi hangi parti daha cok milletvekili cikaracaksa ona verin bulundugunuz yerde. Ayaklariniz sabit kalbiniz sadakatla dolu olsun hocaefendi hazretleri herseyin dogrusunu bilendir insaallah.

10
13
yanıtYanıtla
KENAN:

ÇOK ÇOK GÜZEL BİR KARAR OLMUŞ SAKIN SALMAYIN HAİNLERİ DIŞARI

11
11
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Sömürgen devletlerin ve işbirlikçisi siyonların, masonların ve piyonların bir oyunu daha bozuldu desenize

3
19
yanıtYanıtla
AliMobil-ANDROID:

Paralelciler baltayı taşa vurdu

13
8
yanıtYanıtla
Adalet mimobilWeb@haberler.com:

Boşsavcı akapenin adamı gibi.

11
10
yanıtYanıtla
Galatali mertmobilWeb@haberler.com:

Adalet AKP nin iki dudaginin arasinda yakinda onlarda görür Adaleti....

12
8
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title