Haberler

Avrupa'daki Açık Öğretim Hizmetleri Genişletilecek

Güncelleme:

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü, AÜ işbirliğinde yürütülen açık ortaokulu ve lise programlarının Avrupa'da daha da yaygınlaştırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Almanya'ya çeşitli temslarda bulunmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Anadolu Üniversitesi işbirliğinde yürütülen açık ortaokulu ve lise programlarının Avrupa'da daha da yaygınlaştırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Köln'deki Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu'nu ziyaret eden Mustafa Kemal Biçerli, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Anadolu Üniversitesi ile bu konuda geçtiğimiz aylarda protokol yenilediklerini belirterek şunları söyledi

TEK YETKİLİ KURUM ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

'MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı açıköğretim programımız 1995 yılından beri Batı Avrupa'da Anadolu Üniversitesi işbirliği ile devam ediyor. Bu kapsamda açık ilköğretim ve açık lise eğitimine katılma konusunda vatandaşlarımıza ikinci bir şans vermiş oluyoruz ve bunu ben doğrusu çok önemsiyorum. Burada bin 400'den fazla bu eğitimi alan öğrencimiz var, bu kişilere bu programlar mezun olduklarında üniversite sistemine dahil olma imkanı veriyor. 95'den beri süregelen anlaşmayı Anadolu Üniversitesiyle geçtiğimiz aylarda yine tazeledik. Dolayısıyla bizim buradaki iş ve işlemlerin yapılmasındaki temsilcimiz doğrudan Anadolu Üniversitesi, tabi bilgi ve belgeler bize geldikten sonra kayır işlemini Milli Eğitim Bakanlığı Ankara'da onaylıyor. Anadolu Üniversitesi dışındaki kurum ve kuruluşların açık öğretimle ilgili bilgi ve belge toplamaya yetkisi olmadığı için vatandaşlarımıza ben iyi niyetli de olsa bu tür işbirliklerinden uzak imtina etmelerini tavsiye ediyorum çünkü yanlış yönlendirmeler, eksik belge toplanmasından dolayı öğrencilerimiz hak kaybına ve mağduriyete uğrayabilirler. Öğrencilerimiz buradaki işlemleri Anadolu Üniversitesi'nin bürolarından yapsınlar, böylelikle kayıtları daha sıhhatli olur.'

HİZMETLERİMİZ GENİŞLEYECEK

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli, açıköğretim konusunda Avrupa genelinde hizmetleri genişletmek istediklerini belirterek, 'Bizim hedefimiz Batı Avrupa'da bin 400'lerde seyreden bu rakamı daha üst seviyelere çekmek. Biz biliyoruz ki çok sayıdaki vatandaşımız bu hizmetten yararlanmak istiyorlar. Şu anda 4 noktada verdiğimiz bu hizmetleri zaman içinde yaygınlaştırmak için çalışma başlatacağız. Anadolu Üniversitesi ile birlikte açıköğretim programlarımız genişleyerek devam edecek' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Biçerli Anadolu Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title