Haberler

Avcılar'da ANAYASA Tartışıldı

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum: "AKP ile Anayasa yapılmayacağını biliyoruz"

CHP Milletvekili Ve Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay Avcılar'da ANAYASA'yı masaya yatırdı. Özer Saray Düğün Salonundaki panel partililer büyük ilgi gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum AKP kendine göre Anayasa yapmaya çalıştığını belirterek, "Biz Meclisteki 4 Partinin uzlaşma sağlayıp altına imza atacağı ANAYASA olmalı diyoruz. ABD'nin Tayyip Erdoğan'a dayattığı bir Anayasa istemiyoruz. Tayyip'le AKP ile Anayasa yapılmayacağını da gayet iyi biliyoruz. Anayasa Toplumun her kesimini memnun etmeli" dedi. Batum, CHP Meclisten çekilsin şeklindeki eleştirilere ise sert çıkarak, "CHP'liler kendi ideolojisini gayet net ortaya koymalı.

Gelirsiniz Genel Merkeze hep birlikte karar veririz. Sizler tepkinizi net olarak ortaya koymalısınız. Biz CHP olarak şu an ne yaptığımızı biliyoruz. Gayet temkinli davranıp AKP'nin tek başına çıkarmaya çalıştığı Anayasa'ya engel olmaya çalışıyoruz" dedi. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ise Anayasa'nın din ve faşist eksenli değil demokratik eksenli olması gerektiğini söyledi. Esi Çalışma Bakanı Mustafa Kul ise Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek yoksul bir ailenin çocuğu olarak siyaset atılan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun düğünlerinde takılan takılarla servetine servet katıp bu gün ülkeye başbakan olduktan sonra dünyanın 233 ülkesinden biri olan Türkiye en borçlu 7 ülkesinden biri olmuştur. Ancak Tayyip Erdoğan dünyanın en zengin 8 başbakanıdır.

Türkiye'nin 100 iş adamından 72 tanesi AKP iktidarında olmuştur. Şimdide özelleştirme yolu ile kamu malları peşkeş çekiliyor. Kendi akrabaları teminat göstermeden kamu bankalarından kredi çekebiliyor. Medya tamamen ele geçirildi. Ülkeyi kurtarmanın tek yolu CHP'dir" dedi. İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci Partili Meclis üyeleri, yöneticiler ve çok sayıda davetlinin katılması dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bedii Süheyl Batum Seyfi Oktay Avcılar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title