Haberler

Atlasjet, Adana-İstanbul Seferleri Başladı

Güncelleme:

Atlasjet tarafından İstanbul-Adana arasında uçuşların sağlanacağı seferler, İstanbul uçağının Adana Havalimanı'nda karşılanmasıyla başladı.

Atlasjet tarafından İstanbul-Adana arasında direkt uçuşların sağlanacağı seferler, törenle ilk İstanbul uçağının Adana Havalimanı'nda karşılamasıyla başlandı.

Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan, İstanbul-Adana seferini gerçekleştiren Atlasjet uçağıyla gelen Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan'ı ve yolcuları karşıladı. Burada seferlerin başlaması nedeniyle kesilen kurdelenin ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Vali Yardımcısı Avcı, daha sonra Atlasjet Adana hattının açılışı nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısında, son yıllarda Türk insanının havacılıkla barıştığının, daha çok kaynaştığının görüldüğünü, uzakların daha yakın olduğunu, hasretlerin daha çabuk bittiğini bunu uçuş rakamlarından da anlayabildiklerini belirtti.

Adana Havalimanı'nın Türkiye'nin en eski havalimanlarından birisi olduğunu belirten Avcı, şöyle devam etti:

"Pist ihtiyaçlarının tamamlanması, diğer altyapıyla ilgili sıkıntılarının bitmesinin ardından son 3-4 yıldır 500 bin civarında yıllık yolcu artışını görüyoruz. Önceki yıl 3 milyon 250 bin yolcuyu taşımışken, 31.12.2012 tarihi itibarıyla 3 milyon 756 bin yolcuyu taşımış bulunuyoruz. Dolayısıyla Türk insanın havacılıkla barıştığını söyleyebiliriz. Özellikle ulusal hava yolumuzun yanı sıra yine ülke değerleri olan özel sektör kaynaklı hava yolu şirketlerinin de bu rekabete katkı koymalarıyla seçenekler daha fazla artmış oldu. Ekonomik anlamda bilet fiyatlarında yaşanan rekabet ve olumlu hava nedeniyle ister istemez çarpan çoğaltan bir etkiyle Türk insanın kesesine, huzuruna, bu konudaki tercihini yeniden gözden geçirmesine sebep oldu.

Bugün nereden bakarsak bakalım Adana'dan günde küçük bir ilçeyi taşıyoruz. Günlük 12 bin civarında yolcunun taşındığını görüyoruz. Bu küçük bir ilçe rakamı yapmaktadır. İlimizin sosyal yapısına, bölgeye katkısı anlamında artık büyük illerin hepsine Adana'dan uçuş var. Van, Trabzon, Bodrum'a uçuşlar var. Ankara ve İstanbul'u söylemeye bile gerek duymuyorum. İstanbul'u günün hangi saatinde isterseniz tercih yapma şansınız var. Bugün bir hava yolumuz daha bunlara katıldı. Atlas Havayolları daha önce Kıbrıs-Adana uçuşunu yaparken şimdi günde 3 defa İstanbul uçuşlarını yapacak. Hem Adana'mıza, hem de bölge insanına daha iyi, kaliteli hizmet verme yönünde bir çeşitlilik ve alternatif sunacaklar."

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Adana Havalimanı'nda günlük 12 bin kişinin taşındığının farkında olmadıklarını, bölgesel havaalanının da ayrıca kente bir zenginlik katacağını belirtti.

Atlasjet firmasının günde İstanbul'a 3 seferle hizmet verecek olmasının çok önemli olduğunu anlatan Aldırmaz, "Çukurova aslında İstanbul'dan sonra en büyük ticari merkez olmaya aday bir yer. İnşallah katlanarak büyüyen bu trafik hem ekonomiye, hem turizme büyük katkılar sağlayacaktır. Atlasjet'i tebrik ediyorum" dedi.

-Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Alan-

Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, kendisinin Mersinli olduğunu, bir bölge insanı olarak bugün törende konuşma yapmanın onurunu yaşadığını anlattı.

Atlasjet'in Adana uçuşlarını bugün itibarıyla günde 3 sefer olarak başlattıklarını vurgulayan Alan, "Mimarların çok beğendiğim sözü vardır; 'bir medeniyeti anlamak isterseniz yollarına bakınız, yollar size o medeniyet hakkında fikir verir' Efes harabeleri bulunmadan önce yolu bulundu. Yolun genişliği ölçüldü. O taş yolun genişliğinden 'olsa olsa bu yol büyük bir antik şehre çıkar' dediler ve bakanlık bütçesi ona göre ayrıldı. Yeni bir medeniyet yaratmak istiyorsanız, o zaman yol yapınız. O yol medeniyet olarak doğacaktır. Biz de İstanbul'dan Adana'ya yeni bir yol açtık" dedi.

Alan, diğer hava yolu şirketlerinin İstanbul'dan Adana'ya uçuşlarının bulunduğunu, ancak, kendilerinin önemli farklar getirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ayırt edici satış vaadimiz ne- Burada oturan insanlar merak ediyorlar. Türk Hava Yolları var zaten, güzide kurumumuz, milli taşıyıcımız, hepimizin iftiharı, Türkiye'nin her yerine uçuşu bulunan, sadece Türkiye değil, İstanbul'dan yurt dışına dünyanın en fazla noktasına uçan hava yolumuz, gururumuz, İstanbul'dan 204 uçakla, 204 destinasyona hizmet veriyor. Biz farklı bir ayrıcalık olarak ne getirdik- Biz yolcumuz ne istiyorsa, ona en çok kulak kabartan hava yoluyuz. Farkımız buradan başlıyor. Bizden ne istiyorsunuz- Anketlerle soruyoruz. Şunu söylüyor; 'Zamanında kalkın'. Yaz tarifesi boyunca yüzde 93 zamanında kalkışla Atlasjet birinci hava yolu. Her 8 uçağa bir adet ekibiyle backup, yedek uçak tutan tek hava yoluyuz. Çünkü yolcusunu en çok seven hava yoluyuz. İkincisi bagaj kaybı, hiç bagaj kaybı istemiyoruz. Ben çok uçarım, çok geldi başıma hiç hoş duygu değil. Bagaj kaybı, Atlasjet'e bindiğinizde ihtimal binde 1 bile değil. Bu konuda da şampiyonuz. Bu konuda acayip yatırım yapıyoruz, çok önem veriyoruz. Hususi bu konuda çalışan ekibimiz var. Her uçak kalktığında, bagajlar bindi mi, tam mı, bir sıkıntı var mı diye bakan ekibimiz var. Çünkü yolcusunu en çok seven hava yoluyuz."

-Uçuş ikramları ve diğer hizmetler-

"Biz Anadoluyuz biz misafirperveriz" diyen Alan, uçak içinde ikram edilen yiyecek içeceği satmayı uygun bulmadıklarını, kendisinin daha önce ABD'de bir hava yolunda da çalıştığını, orada böyle bir kültürün olduğunu ancak Anadolu kültürüne bunun aykırı olacağını vurguladı.

Ekonomi sınıfı uçuşlarına ekonomiplus ismini verdiklerini ifade eden Alan,

"Uçak içinde ekonomiplus'ta bile sıcak ikram veren tek hava yoluyuz. Çünkü yolcusunu en çok seven hava yoluyuz. İstanbul hariç, orada belediyeyle ilgili bir ihale nedeniyle yapamadık ama, geri kalan uçtuğumuz her noktada şehir içine ve yakın civar önemli şehirlere otobüs servisi koyan, bunu standart olarak sunan tek hava yoluyuz. Business Class hizmeti sunan THY'den sonra tek hava yoluyuz. Çünkü, bu talep edilen bir şey" dedi.

Alan, hava yolunu kullanan vatandaşlardan gelen en büyük şikayetin koltuk aralıklarıyla ilgili olduğuna değinerek, şöyle konuştu:

"Daha önceki çalıştığım diğer kurumlarda gelen en büyük şikayet 'koltuk aralıkları çok dar' oldu. Tabii uçuşun ekonomisini hafifletmek maksadıyla THY hariç bütün hava yollarının başvurduğu bir yöntemdir. Bütün koltuk aralıkları sıkıştırılır. Uçağa olabildiğince yolu alınmak istenir. Bunun amacı bellidir; maliyeti azaltalım, fiyatları düşürelim. Bunun doğru olduğu senaryolar olabilir ama biz yolcumuzu düşünüyoruz. Koltuk aralıklarımızın 77 santimetre olduğunu her defasında vurguluyoruz. O yüzden santimetresi 1 lira diye reklamını görürsünüz. Koltuk aralığına en ucuz hava yoluyuz.

Bugün en büyük ihtiyaçlardan biri, indiğiniz yerlerde araç kiralamak. Müşteri ne istiyor, yolcu gibi düşünüp değerlendiriyoruz. Bir araç kiralama şirketiyle, 'sizden yüksek ölçekte araç kiralayacağız bunun garantisini veriyoruz, ama sizden de fiyat istiyoruz' dedik. Uçtuğumuz her noktada 7 gün önce alınan rezervasyonlarda 49 liraya araç kiralıyoruz. Son gün olursa ne olur, o rakam sadece ve sadece 69 lira. Business Class ile uçtunuz, biraz üst sınıf beklentiniz var, üst segment bir araç kiralamak istiyorsunuz. Günlük 99 liraya istediğiniz yerde araç kiralayabiliyorsunuz. Bir başka özelliğimiz daha, onu yeni başlayacağız, indiğiniz yerde araç kiralamak istemiyorsunuz, bir işiniz var görüp geleceksiniz. Şoförlü VIP araç tahsis ediyoruz. İster sizi evinizden alıyor, isterseniz ineceğiniz yerde sizi gideceğiniz yere bırakıyoruz. Bunun için ücret almıyoruz."

Alan, ayrıca, 10 kez yurt içi uçuş yapanlara, bir uçuşun tüm vergiler, akaryakıt harçları da dahil olmak üzere ücretsiz hediye edildiğini vurguladı.

Ekonomiplus'ta 100 biletten 90'ının 2 basamaklı olduğunu anlatan Alan,

"Yani 99 lira ve altı. 7 gün önce uçarsanız 77 lirayı garanti ediyoruz. Business Class ürünü de sadece o anki ekonomi fiyatı neyse onun üzerine bir 100 lira daha koyuyorsunuz. Business Class aldığınızda bu ayrıcalıklar dünyasına giriyorsunuz" dedi.

Alan, konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Avcı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz'a uçak maketi hediye ederek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve TÜRSAB Adana Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan'ın da katılımıyla açılış kurdelesini kesti.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

Zihni Aldırmaz Atlas Jet İstanbul Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title