Haberler

Atanamayan Serpil Öğretmen, Afrika Yemekleri Restoranını Açtı

İstanbul'daki Fatih Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı bölümünü bitiren, öğretmen olarak atanamayan Şanlıurfalı Serpil Yıldız, üniversitede tanıdığı Nijeryalı Chinemelum Daniel Onnyasdanya sayesinde Afrika mutfağını sevdi.

İstanbul'daki Fatih Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı bölümünü bitiren, öğretmen olarak atanamayan Şanlıurfalı Serpil Yıldız, üniversitede tanıdığı Nijeryalı Chinemelum Daniel Onnyasdanya sayesinde Afrika mutfağını sevdi. Birbirlerini seven ve evlenme hazırlıkları yapan ikili İstanbul Avcılar'da Afrika Yemekleri servis edilen restoran açtı.

Serpil Yıldız, üniversiteyi bitirdikten sonra Türkoloji alanında yüksek lisans yaptığını, öğretmen olarak atanmak için başvurduğunu ancak sonuç alamadığını değişik millet ve kültürlerin mutfak, sosyal yaşantıları ve folklorik alanda çalışmaları olduğunu söyledi. İyi derecede İngilizce, orta derecede Arapça bilen Nijeryalı Chinemelum Daniel Onnyasdanya ile akademide tanıştıklarını, birlikte bir şeyler yapmak istediklerini belirtirken, "Globalleşen dünyanın içinde Türkiye'de buluştuklarını" anlattı. Yıldız, tanıştığı erkek arkadaşının ülke mutfağını Türk mutfağına çok yakın bulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Her köşede bir Türk restoranı, çok hızlı gelişen bir yemek fast- food kültürü vardı. Afrika mutfağında fast- food kültürü yok. Çok sağlıklı yemekleri var. Her şey natürel. Nijerya mutfağının Türk milletine de değişiklik geleceğini ve mutfaklarımızın entegre olması gerektiğini düşündüm. Mutfağımız aslında Afrika'daki diğer ülkelerden biri değil; Nijerya mutfağı. Aşçımız da, müşterilerimiz de Nijierya ağırlıklı Afrikalı. Her gün 4 çeşit yemek çıkarıyoruz. Burada pişirilen hormonsuz Afrika tavuğu, balık ve dana eti. Sebzeli et yemekleri genelde."

Serpil Yıldız ile evleneceklerini belirten Chinemelum Daniel Onnyasdanya, ülkesinde muhasebe okuduğunu, para ve yatırımlarını Türkiye'de kullanmak istediğini anlatırken Türk ve Nijerya mutfağının büyük benzerlik gösterdiğini söyledi. Onnyasdanya, "Serpil Yıldız ile büyük bir düğünle evlenmeliyiz. İstanbul'da yaşamaya hazırız. Afrika başta olmak üzere birçok ülkeyi gezebiliriz. Evliliğimizi en güzel biçimde yaşayacağız" diye konuştu.

Büyük bölümü özellikle Aydın ve Gelişim Üniversitesi öğrencisi olan müşterilerden 'Dış İlişkiler' bölümü öğrencisi Nijeryalı Abere Bhelar, "İyi ki burası açıldı. Ülkemdeki alıştığımız yemekleri artık burada bulabiliyoruz" dedi. Bir bölümü de ithalat ve ihracatla uğraşan Afrika yemekleri restoranına gelen müşterilerin özellikle 'Bankuir' olarak adlandırılan Afrika tavuğu, ıspanak, Afrika'ya özgü bir çeşit lor ve baharatlı yemeği ve Afrika çorbasını tercih ettikleri, belirtildi. Müşterilerin ekmek yeme alışkanlıkları bulunmadığı bunun erine lapa halinde pilav tükettiği, çatal veya kaşık kullanmadığı, ellerini masaya getirilen küçük leğendeki suda yıkadıkları dikkat çekti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serpil Yıldız İstanbul Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title