Haberler

Aşıklar Mısır'daki Darbe ve Gezi Olaylarını Yorumladı

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl 9.Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Barış Manço Kültür Merkezi'nde başlayan ve iki gün sürecek şölenin açılış konuşmasında, belediye olarak sanata, kültüre ve geçmişe sahip çıktıklarını ifade...

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl 9.düzenlene Aşıklar Şöleni'ne, aşıkların Gezi Parkı eylemleri ile Mısır'daki darbeye sazlı sözlü tepkisi damgasını vurdu

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Barış Manço Kültür Merkezi'nde başlayan ve iki gün sürecek şölenin açılış konuşmasında, belediye olarak sanata, kültüre ve geçmişe sahip çıktıklarını ifade ederek, "Bu çok önemli bir gelenek olmasına karşı, ona günümüzde ne yazıkki ilgi o kadar da fazla değil. Biz 1000 yıllık geleneğe 9 yıldır sahip çıkıyoruz. Dede Korkut'tan Yunus Emre'ye Aşık Veysel'e Turabi'ye kadar uzanan bir yiğitlik destanı bu. Özün söze, sözün saza döküldüğü oldukça önemli bir tarzdır. Bundan sonra da Aşıklara ve onun eserlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz" dedi.

Açılışta sahne alan Aşık Temel Turabi ve Ahmet Poyrazoğlu, yaklaşık bir ay önce Taksim'de yaşanan dış destekli Gezi olaylarına atıfta bulunarak sazlı sözlü tepki gösterdiler. "Gezi bahane, bahane, halkı çileye sokmak var, ortalığı birbirine katıyorlar, ardında batı yatıyor, gezi bahane bahane. Ajanlar cirit atıyor, yabancı eli yatıyor, Mursi'den örnek alalım, gezi bahane bahane, yurda kötü diye benzetirler, bahane darbe derdinde" diyen aşıklar birlik beraberlik mesajları verdiler.

10 ülkeden 48 aşık ve şairin katıldığı şölen iki gün sürecek - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özgen Keskin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title