Haberler

Arnavutluk'ta Türk Film Haftası başladı

Güncelleme:

Arnavutluk'un başkenti Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Türk Film Haftası" başladı.

Arnavutluk'un başkenti Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Türk Film Haftası" başladı.

Tiran'daki bir sinema salonunda düzenlenen açılış programı kapsamında 7. Koğuştaki Mucize filmi gösterildi.

Programa, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Tiran YEE Müdürü Ömer Osman Demirbaş, Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Direktörü Mesut Özbaysar, TİKA Tiran Koordinatörü Emine Gizem Başkan, Arnavut sinema oyuncusu Julian Deda ve sinemaseverler katıldı.

Büyükelçi Yörük, buradaki konuşmasında, sinema ve dizi sektörünün pandemiye rağmen faaliyetlerine büyük ölçüde devam etmeyi başarabildiğini söyledi.

"Son 20 yıllık periyot içerisinde özellikle Türk sineması ve Türk dizi sektörü önemli bir gelişim ve önemli bir atılım sürecine girdi." diyen Yörük, şöyle devam etti:

"Ne mutlu ki bugün dünya çapında Türk sineması denilince ayrı bir ekolden, Türk dizi sektörü deyince ayrı bir ekolden, Türk yönetmenler ve Türk oyuncular deyince ayrı bir ekolden artık söz edebiliriz noktaya doğru geliyoruz. Özellikle de Türk dizileri bugün artık dünyanın kuzeyinden güneyine, doğusunda batısına, Venezuela'dan Tayvan'a, İsveç'ten Sahra Altı Afrika'ya kadar pek çok farklı coğrafyada önemli bir izleyici ve hayran kitlesine sahip."

Özellikle Arnavutluk olmak üzere Balkanların Türk ürünlerini büyük bir ilgiyle takip ettiğini dile getiren Yörük, Türk sanatının iş birliği ve iletişim köprüleri kurduğunu vurguladı.

Oyuncu Deda da etkinliğin bu alandaki iş birliği köprülerinin geliştirilmesi için adım olduğunu belirterek, "Türk film ve dizileri Arnavutluk'ta çokça takip ediliyor, seviliyor ve ailenin bir parçası olmuş durumda." dedi.

Tiran YEE Müdürü Demirbaş ise bu kapsamda birbirinden değerli filmler seçtiklerini ifade ederek, "Biz izlerken keyif aldık, keyif aldığımız için de sizlere bu filmleri seçtik. Umarım sizler de beğenirsiniz." diye konuştu.

26 Kasım'a kadar sürecek Türk Film Haftası kapsamında Bizim için Şampiyon, Rafadan Tayfa Dehliz Macerası, Af ve Nasipse Adayız filmleri de gösterilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Tiran Kültür Sanat Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title