Haberler

Ardahan Alabalık Deresi Temizlendi

Güncelleme:

Ardahan kent merkezinden geçen Alabalık deresinde yapılan temizlik çalışmasıyla 17 kamyon balçık ve çöp toplandı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, derede alabalık yaşamını canlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ardahan kent merkezinden geçen Alabalık deresinde, alabalık yaşamının yeniden canlandırılması için 17 kamyon balçık ve çöp toplandı.

Ardahan Belediyesi ekipleri, kent merkezinden geçen derenin Güney Çevre yolundaki Karakaya mevkisinden Kura Nehri'nin birleşimine kadar temizlik yaptı.

İş makinelerinin desteği ile yapılan çalışmayla toplanan 17 kamyon balçık ve çöp kent dışına taşındı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, AA muhabirine, Alabalık Deresini geçmişteki görüntüsüne kavuşturmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Baharın gelmesiyle derede oluşan kötü görüntünün temizlik çalışmasını tamamlandıklarını belirten Demir, "Baharla birlikte dere hem kirlendi, hem de koku yayılıyordu. Dolayısıyla bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için temizlik çalışması başlattık. Amacımız, deremizin her geçen gün daha temiz olmasını sağlamak." dedi.

"Burada yeniden alabalık yaşayabilir"

Derede alabalıkların yetişmesini amaçladıklarını ifade eden Demir, "Eğer bizler deremize sahip çıkarsak burada yeniden alabalık yaşayabilir. Lütfen şehrimizi ve akarsularımızı kirletmeyelim. Bunlar önemli değerlerimizdir. Bunların korunması için daha sıkı ve caydırıcı tedbirler almak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Demir Ardahan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title