Haberler

Antalya'nın Tırmanış Rotası Çizildi

toplantısını gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim görevlisi ve AKUT Antalya Şube Başkanı Yılmaz Sevgül, 'Antalya'nın Geleneksel Kaya Tırmanışı Rehberi' isimli kitabının tanıtım

toplantısını gerçekleştirdi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Yılmaz Sevgül, 1994 yılında kente ilk geldiğinde kaya tırmanışı potansiyelinin farkına vardığını hatırlattı. 18 yıl boyunca Antalya'nın çeşitli yerlerine tırmanış gerçekleştirdiğine değinen Sevgül, şöyle konuştu: "O günlerden bu yana Antalya'nın önemli bir kaya tırmanış sporu merkezlerinden biri olacağını biliyordum. Bu nedenle geçen süre içinde tüm kaya tırmanış rotalarını kayıt altına aldım. Sonrasında bu rotaların bir rehber kitap halinde oluşturulmasına karar verdik. Çizimler için gecelerce uğraş verdik. Bu rehber kitap özgün bir değerdir ve taklit edilmemiştir. İyi bir çalışma örneği olarak dünyada yankı bulacağına inanıyoruz"

Kitabın içeriği hakkında da bilgi aktaran Sevgül, şunları

söyledi: "Kitapta uzun ve kısa olmak üzere 153 tırmanış rotası var. Bunların 70 tanesi Antalya'ya 10 kilometre uzaklıktaki Sivridağ üzerinde, 34 tanesi ise Hurma kayalıklarındadır. Ayrıca diğer dağlarda uzunlukları 400 ile bin 200 metre arasında değişen 26 tane uzun duvar rotası var. Anlatılan rotalardaki tüm tırmanışlar kireç taşı yapısı üzerindedir. Ayrıca kitapta Antalya'nın tarihi haritası ve uyarılar ve önemli bilgileri içeren bölümleri de var"

Kitabın Türkiye'de bugüne kadar yayınlanan kitapların içinde en iyisi ve detaylısı olduğunun altını çizen Sevgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kitap Türkiye'de yayılması kadar, Orta Avrupa ve Amerika'da da yayılması önemlidir. Çünkü kaya tırmanışı bu ülkelerde büyü önem arz etmektedir. Bu ülkelerin turistleri hedef odaklı gelmektedir. Her ne olursa olsun bu turistler geldikleri zaman bu kaya tırmanışı gerçekleştirecek ve geldikleri bölgeye ciddi bir ekonomik girdi sağlayacaklardır. Bu rehber kitapla birlikte eko turizmde büyük bir gelişme olacaktır. Biz 10 binlerce turistin kaya tırmanışı için artarak gelmesini bekliyoruz"

Türkiye'nin her bölgesinin kaya tırmanışı için değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Sevgül, sözlerine şöyle devam etti: "Avrupa şu an kar altında. Ziyadesi ile tırmanış yapacak kişilerin tercih edecekleri yerler arasında Türkiye geliyor. Özelikle Antalya'da her tür alt yapı mevcut. Hazırladığımız bu kitapla tırmanış rotalarını belirlemiş olduk. Bu sadece Antalya için geçerli değil, Ağrı Dağı, Cilo Dağı ve diğer sert dağların bulunduğu bölgeler içinde geçerlidir. Eko turizm, istihdam açısından da önemli bir kaynak olacaktır."

Tırmanış bölgelerinin HES ve taş ocakları ile tahrip edildiğini savunan Sevgül,

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ortak bir çalışmayla tanıtım atağının yapılmasını istedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Akdeniz Üniversitesi Yılmaz Sevgül Antalya Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title