Haberler

Antalya Hastanedeki Yangın Tatbikatı Korkuttu

Hastanedeki yangın tatbikatı korkuttuANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın ve kurtarma tatbikatı, gerçeği aratmadı.

Hastanedeki yangın tatbikatı korkuttu

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın ve kurtarma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Hastanede yangın çıktığını düşünüp, panikleyen hastalarla yakınları, tatbikat yapıldığını öğrenince rahatladı.

Hastanenin 4 numaralı poliklinik girişinde yapılan tatbikata, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleriyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) ekipler destek verdi. Yangın alarmıyla başlayan tatbikat, 4 dakika içinde hastaneye ulaşan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle devam etti. Hastanede olası bir yangın durumunda yapılması gerekenlerin canlandırıldığı yangın ve kurtarma tatbikatı, durumdan habersiz hastaların korkmasına neden oldu. İtfaiye araçlarının sirenlerini duyanlar, güvenliğin tatbikat yapıldığını belirtmesinin ardından rahat nefes aldı. Poliklinik girişine hızla yanaşan itfaiye araçlarındaki erler, merdivenle hastaları tahliye etti. Bu sırada AFAD personelleri, çatıdan sarkıttıkları ip ve sedye yardımıyla yaralıları aşağı indirdi. Hareketli anları izleyen hastane çalışanları ve hastalar, cep telefonu kameralarıyla tatbikatı görüntüledi. Hastanenin erişkin yoğun bakımında, elektrik kaynaklı bir yangın tatbikatının düzenlendiğini anlatan Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Kanbolat, "Arkadaşlarımızın gayretiyle yangın, söndürüldü; ancak duman, hem erişkin yoğun bakımını hem de yanındaki yeni doğan yoğun bakımını baskı altına aldı. Dolayısıyla itfaiyeden destek istendi. İtfaiye ekibi, 4 dakikada geldi. Başhekim beyin onayıyla hastaların ve personelin tahliyesine karar verildi. Tatbikatımız, başarıyla tamamlandı" dedi. Oğlunun kontrolü için ailesiyle birlikte hastaneye gelen Ömer Akbaş, sirenleri duyup, koşuşturanları gördüğünde çok korktuğunu söyledi. Eşi ve ailesinin, hastanenin tatbikat yapılan kısmında olduğunu anlatan Akbaş, "İtfaiyecileri, etrafta koştururken, gördüğümde ailemi bulmak için tatbikatın yapıldığı kısma geçtim. Güvenlik, 'Tatbikat yapılıyor' dediğinde rahat nefes aldım. İlk başta çok korktum; fakat daha sonra ailemle birlikte tatbikatı pencereden izledik" diye konuştu. Tatbikat sırasında kucağında oyuncak bebekle itfaiyenin çatıdan indirdiği hemşire Sevim Küçükoğlu, tatbikattaki görevini anlattı. Yangında yoğun bakımda olan bir bebekle tahliye edilme anını canlandırdığını söyleyen Küçükoğlu, "Dumandan etkilendiği için oyuncak bebeğe oksijen maskesi takarak, itfaiye aracının çatıya uzatılan kafesine girdim. Ardından hızla aşağı inerek, bebeği ambulansa yetiştirdim" dedi. Yangın ve kurtarma tatbikatının ardından hastane personeli, bahçede hazırlanan yangına müdahale platformunda, yangın tüpü yardımıyla alev söndürmeyi öğrendi. İtfaiye erlerinin yangın tüpü kullanımıyla alevlere müdahale etme kurallarını anlattığı tatbikatın son aşaması, personelin tüp kullanmasıyla son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Akbaş Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title