Haberler

Akdeniz'e Koruma Zinciri

Antalya Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, inşası halinde soğutması için Akdeniz'den saatte 700 bin ton su alınacağını iddia ettikleri Akkuyu Nükleer Santrali'ni protesto etti.

Antalya Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, inşası halinde soğutması için Akdeniz'den saatte 700 bin ton su alınacağını iddia ettikleri Akkuyu Nükleer Santrali'ni protesto etti. Eylemde sahilde yaklaşık 50 kişi, el ele tutuşarak koruma zinciri oluşturdu.

Öğle saatlerinde Konyaaltı sahili varyant girişinde toplanan yaklaşık 50 kişi adına açıklama yapan Antalya Nükleer Karşıtı Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, dünyanın en büyük iç denizi olan Akdeniz'in çevresinde 21 ülke olduğunu ve Akdeniz'in tüm bu ülkelerin ortak kullanım alanı olduğunu söyledi. Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulması halinde dört adet reaktör yapılacağını, bir reaktör için ortalama saniyede 30-40 ton soğutma suyu gerekeceğini belirten Gündüz, "Bu ise saatte 120 bin ton su yapar. Dört benzer reaktörü soğutmak için

gereken toplam su miktarı saatte 500 bin ton olacaktır. Suyun atık işi nedeniyle ısının yükselmesi üçte bir azaltılmak istenirse, saniyedeki su miktarı 45-60 tona yükselecek ve gerekli su miktarı 700 tona ulaşacaktır. Dolayısıyla bu reaktörler 24 saat çalışacak ve Akdeniz'in tüm suları adeta reaktörlerin içine girip çıkmış olacaktır. Akdeniz'in suları küresel ısınma sebebiyle yaz aylarında 29 dereceden 32 dereceye yükselmektedir. Bu ısınmaya bir de nükleer santralin ısıtması eklenirse Akdeniz canlılar için yaşanmaz hale gelecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından ellerinde pankartlarla seyir terasında zincir oluşturan platform üyeleri, ardından pankartları bırakıp el ele tutuşarak varyanttan sahile doğru sloganlar eşliğinde yürüdüler. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız şekilde sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hediye Gündüz Konyaaltı Antalya Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title