Haberler

Aile Bakanlığı ile Tse Arasında Engelliler İçin İşbirliği Protokolü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “12 yıldır Türkiye’nin pek çok alanda çok büyük mesafeler aldığını biliyoruz, ama bana göre mesafe alınan en anlamlı alanların başında Türkiye’deki engelliler konusunda yapılan çalışmalar geliyor” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "12 yıldır Türkiye'nin pek çok alanda çok büyük mesafeler aldığını biliyoruz, ama bana göre mesafe alınan en anlamlı alanların başında Türkiye'deki engelliler konusunda yapılan çalışmalar geliyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Engelliler için İşbirliği Protokolü imzalandı. TSE Genel Kurul Toplantı Salonunda yapılan imza törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi katıldı.

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Bakan İslam, "Engelli vatandaşların hayata katılmaları, hayatın her alanında aktif olabilmeleri için çok özel çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Evrensel kriterler doğrultusunda engelinin derecesi ne olursa olsun, engelli vatandaşlarımızın diğer vatandaşlarımız gibi insan onuruna yaraşır bir hayat sürdürmeleri, onurlu bir birey sıfatıyla toplumda yer almaları en önemli hedeflerden biri. Bu kapsamda başta belediyeler olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımızla bütün şehirlerimizin bütün binalarımızın, kaldırımlarımızın, bütün açık alanlarımızın engellilere uygun hale getirilmesi için çabalar sürdürüyoruz" diye konuştu.

'Engellilerin mutluluğu toplumun mutluluğudur' ifadesini kullanan Bakan Işık, engellilerin mutlu olmadığı ülkelerde toplumda kalıcı bir huzurdan bahsedilemeyeceğini belirtti. Işık, "Engellilik öyle bir durum ki toplumun tamamını etkileyen bir durum ve engellilerle ilgili yapılacak her türlü iyileştirme onlara merhamet duygularının bir sonucunda değildir. Onların temel haklarının onlara iadesi için toplumun üzerindeki ve toplumu yönetenlerin üzerindeki bir görevdir. Türkiye son 12 yılda engelliler konusunda çok ama çok önemli bir mesafe kat etti. Bugün 12 yıl sonra bakanlığımızın çok önemli iyi çalışmaların sonucunda artık insanlar engelli evladım var ben ne yapacağım diye düşünmüyor. Benim engelli evladım var ama yanımda da devletim var. Benim engelli evladım ama artık engelsiz yaşam için çalışan devletim var. 12 yıldır Türkiye'nin pek çok alanda çok büyük mesafeler aldığını biliyoruz, ama bana göre mesafe alınan en anlamlı alanların başında Türkiye'deki engelliler konusunda yapılan çalışmalar geliyor" şeklinde konuştu.

Başkan Şentürk ise, "Şuanda engelliler için çıkardığımız standartların tamamı Avrupa standartlarının Türkiye'ye adapte edilme şeklindedir. Güzel bir sistem kuruldu, ilk başta aksamalar olsa da toplantılardan sonra çözüldü. TSE olarak Türkiye genelindeki binlerce denetçimizle inşallah bakanlığımızın bizden talep ettiği izleme kurullarımız formları çerçevesinde gerekli denetimleri yaparak, ilgili makamlara sunacağız" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Şentürk Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title