Haberler

Afyonkarahisar'da Yılın İlk Altı Aylık Döneminde 2 Bin 802 Kişiye Emekli Maaşı Bağlandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü M.Uğur Kaya, 30 Haziran tarihine kadar kent genelinde 2 bin 802 kişiye emekli maaşı bağlandığını kaydederek, "Kurum olarak bizlere başvuran vatandaşlarımızın işlemlerini en hızlı şekilde"...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü M. Uğur Kaya, 30 Haziran tarihine kadar kent genelinde 2 bin 802 kişiye emekli maaşı bağlandığını kaydederek, "Kurum olarak bizlere başvuran vatandaşlarımızın işlemlerini en hızlı şekilde yaparak, onların yıllardır bekledikleri emeklilik sürecini hemen başlatmak için üstün bir çaba gösteriyoruz" dedi.

Kent genelinde 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde 808 SGK, bin 994'ünün ise esnaf Bağ-Kur ve esnaf tarım olmak üzere emekli maaşı almaya hak kazandığını kaydeden Kaya, bu rakamların içerisinde vefat edenlerin dul ve yetimlerine bağlanan maaşlarında dahil olduğunu dile getirdi. Vatandaşların emekliliklerine bir ay kala başvuruda bulundukları zaman, hemen işlemlerin başlatıldığını dikkat çeken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü M. Uğur Kaya, "Toplumda sosyal güvenlik bilincinin artması ve teknolojinin daha etkin kullanılması ile emeklilik işlemleri de daha hızlı hale geldi. Kurumumuza başvuruda bulunacak kişiler önce bizlerin hizmete koyduğu sistem üzerinden emeklilik yaşını, prim gün sayısını hesaplıyor ve bize öyle geliyorlar. Kuruma emeklilik için başvuruda bulunan kişilerin eğer sigorta primleri çalışma yaşamaları boyunca tek bir kanaldan ödenmiş ise dosyası hazırlanıyor ve 2 gün içerisinde sonuçlanarak, şartlara uygun olduğu taktirde maaş almaya hak kazanıyor. Fakat vatandaşın sigorta primleri SGK, Bağ- Kur gibi farklı alanlardan ödenmişse bununda işlemleri yaklaşık 2 hafta içerisinde sonuçlanıyor ve onlarda şartlara uygun olması halinde hemen maaşlarını alabiliyorlar. Vatandaş ister ayın 1'nde isterse 20'sinde başvursun, sonraki ayın 1'inde maaşını alabiliyor. Bizler kurum olarak vatandaşın yıllarca büyük bir özlemle çalışarak, didinerek ulaşmaya çalıştığı emekliliğine biran önce kavuşması için gereken hassasiyeti göstererek, işlemleri en hızlı şekilde yapma gayreti ile çalışıyoruz" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Uğur Kaya Bağ Kur Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title