Haberler

35. yılda''Anne ve Babalar Günü Yardımı''

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı 2017 yardım planına, ''Anne ve Babalar Günü Yardımını'' da ekledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, 35. Kuruluş yıldönümüne denk gelen 'Anneler Günü'nde, vatanın bütünlüğü ve ulusumuzun güvenliği uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerimizin anne-baba ve eşlerinin yanında olarak, acılarını ve sevinçlerini paylaştı.

Bu yıldan itibaren Anneler Günü'nde şehit Mehmetçiklerimizin annelerine ve anne olan eşlerine, Babalar Günü'nde ise şehit Mehmetçiklerimizin babalarına, 500 TL nakdi yardımda bulunarak, bu özel günler de yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışacak.

Yardım programı kapsamında vakfın genel müdürlüğünün bulunduğu Ankara ve temsilciliklerinin bulunduğu Adana, Bursa, Erzurum, İstanbul (Avrupa ve Anadolu yakası), İzmir ve Samsun illerinde şehit annelerine, şehitlerin anne olmuş eşlerine ve vakıf bağışçılarına, Anneler Günü'nde, ziyaretler gerçekleştirildi.

TSK Mehmetçik Vakfı Yardımlar Müdürü Mesut Genç ve Basın Tanıtım Uzmanı Neslihan Akbulut 1992'de şehit olan Necdet Yılmaz'ın annesi Hava ve eşi Münüse Yılmaz ile ikamet ettikleri evde bir araya geldi.

Burada vakfın çalışmalarına ilişkin bilgi veren Genç, "2017 yılından itibaren, vakfın kurulduğu 1982'den bugüne kadar şehit olan erbaş ve erlerimizin annelerine ve çocuklu eşlerine bir yardım başlatma yönünde karar aldık. Bu sene ilk defa bu uygulamayı gerçekleştireceğiz. Şu anda bu bilgileri sistemimize kaydettik. İnşallah yarın itibarıyla Anneler Günü'nün ödemesini, bu yıl için belirlenen miktar olarak annelerimize 500 lira, şehit eşlerine 500 lira ve akabinde 18 Haziran'da şehitlerimizin babalarına da Babalar Günü'nde böyle bir yardım icra edeceğiz. Bu yardım, iyi günlerde çocukları, torunları için kullanmaları maksadıyla yarın annelerin hesaplarına yatırılmış olacak. Yardımı bu sene başlattık. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu yardım devam edecek. Vakfın bütçe imkanlarıyla alakalı olarak artarak devam edeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Söz konusu yardımdan yararlanacak şehit yakınlarının sayısı ile ilgili de bilgi veren Genç, "Şu anda 3 bin 840 anne ve eşe ulaşmış durumdayız fakat çalışmalarımız devam ediyor, konuyla ilgili temsilciliklerimiz de çalışıyor. Ulaşamadığımız anneler ve eşler de kendilerine aralık ayında gönderdiğimiz davet mektubuna cevap verirlerse ulaşamadıklarımızı da sisteme kaydederek önümüzdeki yıllardan itibaren bu aileleri de dahil etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Oğlunun 1992'de Erzurum'da askerlik görevini yaparken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğunu anlatan anne Hava Yılmaz, "Anneler Günü'nü hep boş geçirdim. Dolu geçmedi ama isterim şu kapıdan girmesini…''

Mehmetçik Vakfına sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden Yılmaz, tüm şehit annelerine Allah'tan sabır diledi.

Eşinin şehit oluşunun ardından iki çocuğunu tek başına büyüten Münüse Yılmaz, ''Bizim için gerçekten çok anlamlı oldu. Maddi değeri var ama manevi değeri de olacak. Herkes bir eksiğini karşılayacak. Annem oğlundan, ben eşimden bir hediye almış sayacağım.'' diye konuştu.

Mehmetçik Vakfı yetkilileri, Yılmaz Ailesi'nin Anneler Günü'nü kutlayarak, çiçek ve çikolata hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Bakmadan Geçme

17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu? Almeria Barcelona maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almeria Barcelona maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Discord çöktü mü? Discord problem mi var 16 Mayıs 2024? #128680
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

title