Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ESKİŞEHİR/YALOVA/ Eskişehir, Yalova ve Bilecik'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

ESKİŞEHİR/YALOVA/ Eskişehir, Yalova ve Bilecik'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Eskişehir Valiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbeti tutmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratta bulunan vatandaşlar, darbe girişimde hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'e eşlik etti.

Meydanı dolduranlar, kurulan dev ekranlarda 15 Temmuz belgeselini izleyip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı konuşmasını takip etti. Meydanda Mehter Takımı ve çeşitli gruplar konser verdi.

Programa katılan AK Parti Merkez Karar Yönetim ve Kurulu (MKYK) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türkiye'nin dönüm noktalarından birisi olduğunu vurguladı.

15 Temmuz 2016'da bir şekilde örgütlenmiş olan FETÖ'nün hain kalkışmasının yaşandığını hatırlatan Karacan, şöyle konuştu:

"Bunu önleyen yüce ve aziz Türk milleti ve 'Meydanlara inin' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz Cumhurbaşkanımıza çok şey borçluyuz. Türkiye'nin böyle bir lideri ve Cumhurbaşkanı olması nedeniyle gurur duyması lazım. Çok zor geçti.15 Temmuz 2016'yı hep beraber yaşadık. O sıkıntılı geceyi gördük. Birinci yıl dönümündeyiz. Milletimiz unutmasın. O hain FETÖ'nün yaptıklarını halkımız unutmayacak. Bunlara layık olduğu şekilde cezasını verecek. Dün buradaydık bugünde de buradayız. İnşallah 15 Temmuzlarda halkımızla hep beraber burada olacağız."

Saatlerin 00.13'ü göstermesiyle kentteki camilerden selalar okunmaya başlandı. Selaları dinleyen vatandaşlar daha sonra demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşları tarafından içecek ve yiyecek ikram edildi.

Yalova

Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Demokrasi nöbeti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Turgut Açari tarafından şehitler için dua edildi.

Törende konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 15 Temmuz gecesi Türk halkının dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi.

Ülkelerin, milletlerin önemli dönüm noktaları olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Milletimizin 1071, 1299, 1453, 1915, 1923 yılları nasıl önemli dönüm noktalarıysa 15 Temmuz gecesi de bizim için önemli bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz gecesi tarih sahnelerinde sıradan bir gün değildi. İki ince çizgi vardı. ya var olacaktık, ya da tarih sahnelerinden silinecektik. 15 Temmuz gecesi, o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen sadece iktidara karşı değil milli iradeye, demokrasiye, aziz millete, devlete, şanlı orduya ve tabi ki yarınlarımıza karşı alçakça yapılmak istenen bir kalkışmaydı. Ülkemizi bölmeyi amaçlıyorlardı. Bu milleti tarih sahnesine gömmeyi amaçlıyorlardı ama Allah'a şükürler olsun ki başaramadılar ve başaramayacaklar. Çünkü biz bu ülkeyi kolay kurmadık. Biz bu ülkenin kuruluşuna değil ama kurtuluşuna şahit oldu. Biz bu ülkeyi hep birlikte kurtardık."

Etkinlik şiirlerin okunmasıyla devam etti. Daha sonra meydanda kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak verildi. Meydanı dolduran binlerce kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla nöbet tutmaya başladı.

Vatandaşlar okunan selaları sessizce dinledi.

Bilecik

Bilecik'te demokrasi nöbeti, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliklerle gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim okundu. Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, şehitlerin anısına dua etti.

Vali Tahir Büyükakın, memleketin gerçek askerlerinin, polislerinin ve memurlarının bu gece meydanda olduğunu bildirdi.

Hainlerin ve bu memlekete kumpas kuranların, bu memleketi Suriye'ye, Libya'ya ve Mısır'a çevirmek isteyenlerin hak ettikleri yerde olduğunu belirten Büyükakın, "Allah'ın izniyle bu nöbetler sürdüğü müddetçe, bu memleketin evlatları gözünü kırpmadan ölüme gittiği müddetçe, ne bu ezanlar susacak, ne bu bayraklar inecek, ne ülkemizi bölebilecekler ne de bizi esir alabilecekler." dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı da hak ile batılın mücadelesinde her zaman olduğu gibi hakkın kazandığını vurgulayarak, şanlı bayrağın her geçen gün daha da yükseklere çıkacağını ifadesini kullandı.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman milletin hizmetinde olduğunu aktardı.

Programda daha sonra Bilecik Müftülüğü yaz Kuran kursları öğrencileri tarafından 15 Temmuz Marşı seslendirildi. Sinevizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının izlenmesinin ardından Bilecik Belediyesi Mehteran Takımı, konser verdi.

Daha sonra Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Mehmet Çevik, "Bir Sanatçının Gözünden 15 Temmuz ve Sonrası" konulu konuşma yaptı.

Darbe belgeselinin izlenmesinin ardından İl Müftülüğünce tüm camilerde ve meydanda hafızlar tarafından selalar okundu.

Bursa

Bursa Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Uludağ'a düzenlenen zirve tırmanışı etkinliğine katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Bursa İl Temsilciliğinin düzenlediği etkinlik kapsamında JAK timleri diğer dağcılarla birlikte 4 saatlik tırmanışın ardından Uludağ'ın zirvesine ulaştı.

Etkinlikte katılımcılar zirvede Türk bayrağı açarak, 250 şehidin fotoğrafının bulunduğu pankartla 15 Temmuz şehitlerini andı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Bilecik Yalova Politika Güncel Haberler

title