Haberler

13. Zeytin Hasat Günleri"

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi ve Ticaret Odasının iş birliğiyle düzenlenen 13. Zeytin Hasat Günleri, "Fidandan Sofraya Zeytin" adlı fotoğraf sergisiyle başladı.

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi ve Ticaret Odasının iş birliğiyle düzenlenen 13. Zeytin Hasat Günleri, "Fidandan Sofraya Zeytin" adlı fotoğraf sergisiyle başladı.

Fotoğraf sanatçıları Alberto Modiano ve Haşmet Demirbil'in çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Orhan Peker Sanat Galerisi'nde açıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeytinin zahmetle üretildiğini, özellikle müstahsil ve tarım işçilerinin çok zorluk çektiğini anlattı. Gencer, "Bu sergide de zeytinin hikayesini çok güzel anlatmışlar. Biz de sergide bu meşakkatli yolculuğu bir kez daha izlemiş olduk." dedi.

Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cevdet Kantarcı da serginin siyah beyaz fotoğraflardan oluşmasının dikkati çektiğini dile getirdi.

Kantarcı, zeytinin sofraların baş tacı olmasının yanı sıra ilaç sanayisinde de kullanıldığını anlatarak, "Allah bu kutsal ağaca öyle bir gövde vermiş ki adeta seyretmeye doyamıyorsunuz. Zeytin ağacından birçok mutfak ürünü de yapılıyor. Zeytini etinden çekirdeğine kadar her alanda kullanıyoruz. Bu mucizevi ürünün de en iyi şekilde bu sergide ifade edilmesi benim gibi bir zeytin sevdalısı için çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.

Zeytinin tarladan toplanıp, sofraya ulaşmasını konu alan 150 fotoğrafın izlenime sunulduğu serginin açılışını Kaymakam Gökhan Görgülüaslan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Rahmi Gençer Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title