Haberler

112 Acil Sağlık Hizmetleri Binası Açılışı

Antalya'da, 38'nci 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu törenle açıldı.

Antalya'da, 38'nci 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu törenle açıldı. Törende ayrıca 8 ambulans Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Sağlık Bakanlığı ile Ferşat Grup arasında yapılan anlaşma gereğince, Antalya Sağlık Müdürlüğü'ne hibe edilen Acil Sağlık Hizmetleri istasyon binasının açılışı ve 8 ambulansın teslim töreni, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde yapıldı. Törene, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile çok sayıda davetli katıldı.

Personel, fiziki donanım ve ekipman açısından Antalya'nın ciddi yeterliliğe sahip olduğunu vurgulayan Vali Altıparmak, "Bütün bunlara rağmen eksiklerimiz yok mu, var. Yenilenen 112 merkezleri ve yeni ambulanslarla eksiklerimizi biraz daha azaltıyoruz. Vatandaştan gelen şikayetleri en aza indirerek, eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bu güzel hizmette emeği geçen başta hükümetimiz olmak üzere Sağlık Bakanımıza, sağlık çalışanlarımıza, bu hizmeti buraya bağış olarak sağlayan Ferşat Grub'a teşekkür ediyorum. Bir hayat suyu gibi bir damla dahi olsa, bu tür katkılara ihtiyaç var. Bir istasyonu yapmak, ambulans bağışlamak veya bir ekipmanı hastanemize hibe etmek kendi içinde çok çok anlamlı."

Acil sağlık hizmetlerinin eğitim almış kişiler tarafından sunulabilmesi ve kesintisiz olarak yürütülmesinin ekip anlayışıyla olabileceğini belirten İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ise, şunları söyledi: "Kara ambulansı ile 2011 yılında 66 bin 934 vaka, 2012 yılı 8 aylık verilerine göre ise 56 bin 300 vaka gerçekleşirken, hava ambulansı ile de geçen yıl 261 olan vaka sayısı, bu yılın 8 aylık döneminde 291 olarak gerçekleşti"

Konuşmaların ardından 100 metrekare alandan oluşan Antalya'nın 38'nci 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurdelesi kesildi. Vali Altıparmak ve beraberindekiler daha sonra istasyonu gezdi. Ambulansların anahtarlarını

Vali Altıparmak verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Ahmet Altıparmak Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title