Haberler

Gtb, Özmen Lisanslı Depoculukla Sözleşme İmzaladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş. arasında elektronik ürün senetlerinin alım satımına ilişkin sözleşme imzalandı.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş. arasında elektronik ürün senetlerinin alım satımına ilişkin sözleşme imzalandı.

Sözleşme kapsamında Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş'ninGaziantep'te Kurulu bulunan lisanslı depolarında düzenlenen ürün senetlerinin tescili ve ticareti, GTB Elektronik Ürün Senetleri Platformunda işlem görecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 'Elektronik Ürün Senetlerinin Alım-Satımına' ilişkin bölgede yetkilendirilmiş tek borsa olan GTB, lisanslı depoculuk izni olan şirketlerle sözleşme imzalamaya devam ediyor. Kayseri Şekerle yaptığı elektronik ürün senetleri sözleşmesinin ardından GTB, son olarak Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen'in sahibi olduğu Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş ile de anlaşmaya vardı. GTB'de gerçekleştirilen imza törenine, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen ve GTB Meclis üyeleri katıldı. GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, törende yaptığı konuşmada, protokolün her iki taraf içinde hayırlı olması temennisinde bulundu. Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen'in Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu başkanlığı döneminde de sektöre vizyon katacak değerli çalışmalarda bulunduğunu hatırlatan Memiş, "Bölge tarımına katkı sunacak olan bu yatırımda da ürün yelpazesinin geniş tutulması sevindirici bir gelişme. Önemli olan ürünü yapmak değil, ürüne katma değer katabilmek" dedi. Lisanslı depoculuğun gelişmesinin önemine değinen GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise 10 yıl önce 'Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu' ile sektörün hayatına giren sistemin Türkiye'de yeni yeni bir çıkış ivmesi kazandığını söyledi. Tiryakioğlu, "Üreticiler ve tüccarlar ürünlerini lisanslı depolara koyarak değer kazanmasını bekleyebiliyorlar. Ayrıca ürünlerine karşılık kendilerine verilen ürün senetleriyle de yetkili borsalarda satışlarını gerçekleştirebiliyor. Lisanslı depolar birçok avantajı da içerisinde barındırıyor" dedi. Tiryakioğlu ayrıca satış yapmak isteyen mudi ve tüccarların lisanslı depolardaki mallarını teminat göstererek kendilerine finansman kaynakları sağlayabileceklerini de sözlerine ekledi. Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen'de Gaziantep'te kurulumunu tamamladıkları lisanslı depo hakkında bilgiler verdi. Özmen, toplam 20 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen lisanslı depoların 55 bin tonluk hububat depolama kapasitesine sahip bölümünün kurulumunun tamamlandığını ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Borsası Ticaret Bakanlığı Erhan Özmen Kayseri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title