Haberler

Gso Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer:

Gaziantep Sanayi Odası (gso) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Türkiye'nin Büyümenin Arttığı ve İşsizliğin Azaldığı Yeni Döneme Girdiğini Vurgulayarak, 'Krizin İzlerinin Bir An Önce Silinmesinde Fayda Var

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Türkiye'nin büyümenin arttığı ve işsizliğin azaldığı yeni döneme girdiğini vurgulayarak, 'Krizin izlerinin bir an önce silinmesinde fayda var. Bizim isteğimiz af değil, ancak krizden dolayı sıkıntıya düşmüş KOBİ'lerimizin gerek SSK borçlarının gerek vergi borçlarını gerekse diğer borçlarının uygun bir vadeyle yeniden yapılandırılması da faydalı olacaktır' dedi.

Koçer, GSO eylül ayı olağan meclis toplantısında, ekonomik açıdan Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini, son aylarda gelen iyi rakamların gelecek adına ümitlerini artırdığını söyledi.

Gaziantep olarak gerek istihdam gerek ihracat açısından çok önemli artışlar yaşadıklarını, ağustos ayı ihracat rakamının tüm ağustos aylarının en yükseği olduğunu ve Türkiye ihracat sıralamasında 6. şehir olduklarını vurgulayan Koçer, ayrıca elektrik tüketimindeki artışın da iyileşmeyi teyit ettiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin birinci ve ikinci çeyrek büyüme ile işsizlik rakamlarındaki olumlu gelişmelerin gelecek adına memnuniyet verdiğini ifade eden Koçer, 'Türkiye olarak yılık büyüme rakamının ortalama yüzde 7-8 gerçekleşeceği gözüküyor. Bu rakam kriz sonrası önemli başarı. AB ülkeleri içerisinde büyümede en önde olan ülkeyiz. Gaziantep olarak yıllık büyüme oranının yüzde 15-16 seviyesinde olacağını bekliyoruz ki, bu Türkiye büyümesinin iki katı demek' diye konuştu.

- 'KRİZİN İZLERİNİN SİLİNMESİNDE FAYDA VAR'-

Türkiye'nin büyümenin arttığı ve işsizliğin azalmaya başladığını yeni döneme girdiğini söyleyen Koçer, bu sürecin desteklenmesi ve hızlanması gerektiğini, önümüzdeki birkaç yılın hedeflerinin ortaya konularak hükümetin ekonomik tedbirleri alması gerektiğini kaydetti. Koçer, şöyle konuştu:

'Bunun için gerek vergi gerek SSK borçları gerekse elektrik borçlarıyla ilgili birçok hazırlık olduğunu duyuyoruz. Bizim tavsiyemiz ya da isteğimiz af değil, ancak krizden dolayı sıkıntıya düşmüş KOBİ'lerimizin gerek SSK borlarının gerek vergi borçlarını gerekse diğer borçlarının uygun bir vadeyle yeniden yapılandırılmasının da KOBİ'lerimizin ayağa kaldırılmasında faydalı olacaktır. Geçmişte bunları yaptık hem devlet parasını tahsil etti hem de KOBİ'lerimiz rahatladı. Ulusal basında okuyoruz; ekim ayında SSK'nın böyle bir uygulama başlatacağını görüyoruz, ama bunun yaygınlaşması, elektrik vergi SSK bütün tamamında krizin izlerinin bir an önce silinmesinde fayda var.'

- 'FAİZLER YENİDEN YÜKSELECEK DİYEN SES KESİLDİ'-

Enflasyona göre faizlerin hala yüksek olduğunu söylediklerini, bunun hemen ardından Merkez Bankası'ndan 0,25 puanlık indirim geldiğini belirten Koçer, şunları kaydetti:

'Bu şunu gösterdi; demek ki hala indirim yapılacak durum söz konusu. Bir yandan da 'faizler yeniden yükselecek' diye koro halinde Türkiye'ye mesaj vermeye çalışan bir kesim de vardı. Dolayısıyla bu indirimle bu ses şimdilik kesilmiş oldu. Enflasyon ile faizler arasındaki denge, büyümeyi ve iç tüketimi de artıracak durumda.'

- '1 MİLYON KİŞİYE İŞ ALANI AÇILACAK'-

Koçer, kurun son 7-8 yılın öncesine gittiğini, bu kurla ithalatın çok yükseleceği ve ihracatın azabileceğini, karlılık sorunu yaşanabileceğini belirtirken, 'Yeni bir modelin ortaya çıkması gerekir' dedi.

İşsizliğin hala çok fazla olduğunu dile getiren Koçer, Gaziantep'te çok sayıda üniversite mezununu iş aradığını kaydetti.

TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının birlikte imzaladığı projenin de Gaziantep'te hayata geçirileceğini duyuran Koçer, GSO olarak 'Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM 2010)'ni yürüteceklerini, yapılan anketler sonucunda hangi iş kolunda ne kadar elemana ihtiyaç olduğunun belirleneceğini, bu doğrultuda 2011 yılında kurslar düzenleneceğini anlattı.

Nejat Koçer, Gaziantep dahil toplam 19 ilde uygulanacak proje ile 5 yılda 1 milyon kişiye iş alanı açılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun, ihracatta devlet yardımları kapsamında artık sanayi odalarına 'eğitim ve danışmanlık' giderleri desteği vereceğini vurgulayan Koçer, 'Bu projeleri kendi kıt kaynaklarımızla yürütüyorduk. Dün alınan kararla devlet eğitim ve araştırma giderlerimize katkıda bulanacak, bu çok önemli bir gelişme' diye konuştu.

GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun da katıldığı toplantıda, GSO'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü 'AR-GE ve İnovasyon Elemanı Yetiştirme Projesi' kursunu tamamlayanlara sertifikaları da verildi.

(ZEY-MRT-KUM) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title