Haberler

    Görsel Efekt Firması Zync Google Tarafından Satın Alınıyor!

    Google satın alma işlemlerine hız kesmeden devam ediyor.

    Google satın alma işlemlerine hız kesmeden devam ediyor. Google 'ın sıradaki durağı görsel efekt firması Zync oldu.

    Filmler ve televizyon için görsel efekt yazılımlarını üreten Zync firması Google 'ın satın aldığı son firma oldu. Google Zync firmasını alarak bulut tabanını geliştirmek istiyor.

    Boston merkezli bir şirket olan Zync, stüdyoların filmler ve televizyon için gelişmiş sahneler ve görsel efektler oluşturmasını sağlıyordu. Örneğin Star Treek Into Darkness ve Looper gibi filmler Zync firmasının imzasına sahip filmlerden bir kaçı.

    Google yaptığı açıklamada harika görsel efektlerin sanatçıların ve tasarımcıların bir ekip halinde çalışması sonucu ortaya çıktığını ve birçok stüdyonun dışardan yardım almadan görsel efektler yaratmak için yeterli kaynağa ve isteğe sahip olmadığını belirtti. Google yetkilileri Zync grafik sahneleme araçlarının yüzlerce reklamda ve bir düzine filmde şimdiden kullanılmış olduğuna dikkat çekti. Söylenenlere göre Google Zync şirketinin 2011 de duyurulan bir projesi olan ve özel efekt videoların yüksek hızda aktarım yapılabilmesini sağlayan Zync Render servisinden etkilendi ve şirketi bünyesine katmaya karar verdi. Google bu sayede bulut teknolojisinde liderlik konumuna yükselen Amazon'u ve Amazon'un bulut teknolojisinin yüksek hızlı aktarım özelliğini yakalamayı hedefliyor. Tabii ki Zync'i satın almanın bunun yanında faydaları da olacaktır. Örneğin Google film stüdyoları ile Zync sayesinde birçok anlaşmaya imza atabilecek. Ürettiği akıllı telefon, giyilebilir cihazlar, sürücüsüz araçlar gibi farklı türdeki ürünlerle hızla globalleşen Google, Zync'i satın alarak reklamcılık, televizyon ve film sektörüne de etkili bir giriş yapmış olacak.

    Satın alma işleminin detayları henüz iki şirket arasında da paylaşılmadı ancak yakın zamanda paylaşılması bekleniyor.

    The post Görsel Efekt Firması Zync Google Tarafından Satın Alınıyor! appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Boston Google Star Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title