Haberler

Giresun Valiliğinden Denizde Boğulma Olaylarını Önlemek İçin Genelge

Giresun Valiliği, yaz mevsimi ve deniz sezonunun açılması nedeniyle boğulma vakalarının önlenmesi için alınacak tedbirlerle ilgili genelge yayımladı.

Giresun Valiliği, yaz mevsimi ve deniz sezonunun açılması nedeniyle boğulma vakalarının önlenmesi için alınacak tedbirlerle ilgili genelge yayımladı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Vali Hasan Karahan imzalı genelgede, denizde boğulma olaylarına karşı il genelinde yüzme alanları ile plajlarda can güvenliği ve sağlık tedbirleriyle alakalı önlemler alınması istendiği belirtildi.

Açıklamada, genelgede yüzme alanı olarak belirlenecek deniz alanlarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tespit edileceği kaydedilerek genelgede yer alan ifadelere şöyle yer verildi:

"Yüzme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan turizm, belediye ve özel idare belgeli ruhsatlı plaj işleten ve müşterilerine denize girme hizmeti sunan tüm işletmelerde belgeli cankurtaran görevlendirilecektir. Cankurtaran temini maksadıyla gerekirse İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile işbirliğine gidilerek cankurtaran kurslarının açılması sağlanacaktır. Plaj olarak kullanılan yerler (denizde can güvenliği açısından), uygun şekilde bariyerlerle işaretlenecektir. Halkın, özellikle cankurtaran bulunan mevkilerden denize girmeleri sağlanacaktır. Havanın aşırı rüzgarlı ve denizin dalgalı olduğu zamanlarda işletmelerce, ilgili belediyelerce ve kaymakamlıklarca vatandaşların denize girmemeleri konusunda uyarıcı anonslar yapılacak veya yaptırılacaktır. Yüzme alanları sürekli ve düzenli bir şekilde hijyen açısından İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce denetlenecektir. Halkın yoğun olarak kullandığı yüzme alanlarının bulunduğu bölgelerde il sağlık Müdürlüğünce tam teşekküllü ambulanslar görevlendirilecektir. Milli Eğitim Bakanlığının valiliklere gönderdiği boğulma olaylarının önlenmesi  ve bu amaçla öğrenci ve velilerin bilinçlendirilmesine ilişkin genelge uyarınca gereken çalışmalar yapılacaktır."

Çeken akıntı konusunda, kaymakamlıklarca, belediyelerce ve İl Özel İdaresince vatandaşların bilinçlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"Yüzme alanlarından faydalanan vatandaşların can emniyetleri açısından,  bu alanlarda su altı tüfeği ve zıpkın gibi aletlerin bulundurulması ve geçiş amaçlı olsa dahi giriş ve çıkışları yasaklanacaktır. Turizm amaçlı su altı ve su üstü sportif faaliyette bulunmak isteyen acente ve işletmelerin Valilikten yeterlilik belgesi almalarının zorunlu olduğu, uymayanların faaliyetlerine izin verilmeyeceği ve Kabahatler Kanunu hükümleri gereğince idari yaptırım uygulanacağı ilgili yerlere duyurulacaktır. Sorumlu idarelerce  (belediye, özel idare, kaymakamlıklar), yüzme alanı olarak belirlenmeyen deniz alanlarında yüzmenin, can güvenliği açısından tehlike arz ettiğini belirten levhalar (Türkçe, İngilizce) konulacaktır. Yüzme alanı olarak belirlenmeyen deniz alanlarında denize girilmesi yasaklanacak, talimatlara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari yaptırım cezası uygulanacaktır. Deniz alanları dışındaki göl, nehir, gölet, su birikintileri gibi yerlerde, yukarıda belirtilen hususlar göz önüne alınarak ilgili idarelerce (belediyeler, il özel idaresi, kaymakamlıklar, muhtarlıklar) gerekli tedbirler alınacaktır. Sahil kıyısındaki İlçe Kaymakamlıkları ve belediyelerle, sahil dışındaki kaymakamlıklar ve belediyeler yukarıda belirtilen hususları göz önüne alarak sorumlu bulundukları alanlarla ilgili gereken tedbirleri alacak ve uygulayacaklardır. Boğulma olaylarının sık yaşandığı yüzme alanları tespit edilerek yukarıda belirtilen tedbirlerin bu tip yerlerde daha özenle uygulanması sağlanacaktır." - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Valiliği Cankurtaran Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Bakmadan Geçme

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title